Uutiset

Työkoneet

SanRemo Mobile maanpäällisille porauslaitteille

Sandvik Mining and Rock Technology lanseerasi Conexpo 2020 -messuilla uuden mobiilipohjaisen tiedonsiirtoratkaisun maanpäällisille porauslaitteille. Ilmainen SanRemo Mobile on kätevä sovellus porauskaavioiden, -raporttien ja muun poraukseen liittyvän datan siirtoon älypuhelinta tai tablettia käyttäen.

SanRemo Mobile tehostaa maanpäällisten porauslaitteiden tiedonsiirtoa valjastamalla tähän tarkoitukseen mobiililaitteet. Ratkaisulla päästään eroon usb-muistilaitteiden käytöstä ja verkon kattavuuteen liittyvistä ongelmista työmailla. Ratkaisu muuntaa tavallisen mobiililaitteen eli puhelimen tai tabletin muistilaitteeksi, jolla voidaan helposti siirtää porauskaavio sähköpostista, pilvi- tai pikaviestipalvelusta tai muusta tuetusta lähteestä porauslaitteelle.

Vastaavasti toteutuneita porauksia koskeva data ja tuotantoraportit voidaan lähettää porauslaitteelta helposti eteenpäin. Puhelinverkkoa tai muita langattomia verkkoja käyttävään järjestelmään ei liity muita tiedonsiirtomaksuja. Kun verkkoa ei ole käytettävissä, tiedot tallennetaan, kunnes verkkoyhteys on jälleen käytettävissä.

SanRemo Mobilea voidaan käyttää yleisimpien mobiilisovellusten kautta, kuten sähköpostisovelluksen, WhatsAppin, Dropboxin tai OneDriven kautta. Porauskaavio voidaan lähettää porarille sähköpostilla toimistolta, kotoa tai tien päältä, ja porari voi helposti siirtää kaavion porauslaitteeseen bluetooth-yhteyttä käyttävällä SanRemo Mobile -sovelluksella. Joustavan, nopean ja läpinäkyvän datasiirron ansiosta porarilla on aina käytettävissään ajan tasalla olevat tiedot.

Sandvik TIM3D -paikannusjärjestelmän kautta saatavat laaturaportit ja porauksenaikainen mittausdata (MWD) voidaan siirtää sovelluksella muille tai tallentaa myöhempään käyttöön. Dataa voidaan tarkastella esimerkiksi Sandvik Driller’s Office -ohjelmalla tai muulla yhteensopivalla ohjelmistolla. Lisäksi, SanRemo Mobile lataa automaattisesti porauslaitteen tuotantoraportit My Sandvik -portaaliin. My Sandvik -portaali tarjoaa digitaalisen ratkaisun laite- ja prosessidatan keräämiseen kustannustehokkaasti, ja lisäksi se mahdollistaa tehokkaan kaluston hallinnan ja auttaa optimoimaan tuotantoa.

SanRemo Mobile on Sandvikin itse kehittämä ratkaisu, joka on integroitu porauslaitteen ohjausjärjestelmään, joten sen käyttöönotto on yksinkertaista ja vaivatonta. Järjestelmä on esiasennettu jo satoihin toimitettuihin Sandvikin maanpäällisiin porauslaitteisiin, ja se voidaan ottaa käyttöön ohjelmistopäivityksellä. Järjestelmä voidaan myös helposti asentaa jälkikäteen yhteensopiviin laitteisiin, joissa ei ole tehtaalla tehtyä esiasennusta.

SanRemo Mobile -sovellus on saatavilla Android-laitteisiin Google Play -kaupasta ja iOS-laitteisiin App Storen kautta. Järjestelmä tulee aluksi saataville Leopard™ DI650i- ja Ranger™ DXi -sarjan porauslaitteisiin sekä Sandvik TIM3D -järjestelmällä varustettuihin Ranger™ DX- ja Ranger™ DXR -porauslaitteisiin.Lue seuraavaksi