Uutiset

Työkoneet

Sandvikin perinteiset Kivipäivät

Kivipäivillä luovutettiin Läänin Kuljetus Oy:lle uusi Sandvik UH421 -murskausvaunu, jota kutsutaan myös metsävaunuksi. Pyöräalustaisessa vaunussa on CH440-kartiomurskain ja SS1433-seula. Syötteen koko on maksimissaan 210 mm ja kapasiteetti 300 tonnia tunnissa. Liikennemitat tällä 51 tonnia painavalla vaunulla ovat: pituus 18,7 metriä, leveys 3,0 metriä ja korkeus 4,4 metriä. Operointiasennossa oleellisesti muuttuu vain korkeus, joka kasvaa 5,6 metriin.

”Läänin Kuljetus on KTK-yritys ja pääasiallinen toiminta-alueemme on Varsinais-Suomi, Satakunta ja Pirkanmaa”, kertoo Läänin Kuljetuksen toimitusjohtaja Martti Nieminen. ”Maa-ainesalueita meillä on tasaisesti ympäri lääniä ja toimimme pääasiassa omilla alueillamme. Kalliomurskeet teetämme urakoitsijoille, mutta luonnonsoran jalostamme itse. Kalustoa tähän toimintaan meillä on tämän murskausyksikön lisäksi neljä seulontayksikköä.”

”Teemme soramurskeita pääasiassa betoniteollisuuden tarpeisiin. Nyt pystymme vastaamaan alati kasvaviin haasteisiin entistä paremman tehon, laadun ja tarkkuuden avulla.”

Läänin Kuljetus Oy:n myyntijohtaja Jyrki Makkonen kertoo yrityksellä olleen käytössä periaatteessa samanlainen, aikaisemman sukupolven murskausvaunu HJ H4000 US, 20 vuoden ajan.

”Erityisesti nyt tutustuessani tähän uuteen laitteeseen kiinnitin huomiota erittäin laadukkaaseen viimeistelyyn ja suunnitteluun. Esimerkiksi sähkökeskus on pölysuojattu esimerkillisesti ja muutenkin pölysuojaukseen on kiinnitetty paljon huomiota. Pölysuojauksien ansiosta on mahdollista toimia entistä lähempänä asutusta.”

”Työturvallisuuteen on kiinnitetty paljon huomiota. Kulkusillat ovat asiallisia, valaistus on riittävää myös pimeään vuodenaikaan, väyläohjatun ohjausjärjestelmän logiikka on selkeää ja seulaverkkojen vaihto on todella helppoa. Monilla viimeiseen asti mietityillä teknisillä yksityiskohdilla on saatu kehitettyä huippunykyaikainen laitos. Esimerkiksi seula on nyt kuljettimen suuntainen, jolla on saatu merkittävä seulontakapasiteetin kasvu.”

”Tämä on myös helposti siirrettävä. Siirtokuntoon saattaminen tapahtuu nopeasti ja kääntymisiä helpottaa viimeisen akselin kitkaohjaus.”

”Odottelemme vielä uutta aggregaattia, mutta startti tälle uudelle laitokselle tulee touko-kesäkuun vaihteessa”, päättää Makkonen.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi