Uutiset

Työkoneet

Sandvik lanseeraa sähkökäyttöisen UJ443E-esimurskausyksikön

Sandvik Rock Processing Solutions tukee kiviainestuotannon tuottavampaa ja vastuullisempaa toimintaa lanseeraamalla uuden, täyssähköisen raskaan sarjan UJ443E-esimurskausyksikön.

Sandvik UJ443E:n rakenne perustuu täysin uudelle sähkökäyttöiselle alustalle, mikä mahdollistaa valmistajan mukaan edulliset käyttökustannukset ja päästöjen vähentämisen. Laitteen keskiössä on luotettava CJ412-leukamurskain.

Uudessa modulaarisessa syöttöasemassa on reilunkokoinen suppilo lisälaitoineen sekä vakiovarusteena kumivuorattu syöttimen pohja. Välpästön alla on seulataso hienoaineksen erotusta varten. Tehokkaampaa erotusta varten on optiona saatavilla kaksitasoinen vapaapudotusseula välpästön alle.

Vastuullinen ratkaisu

Laite on Sandvikin mukaan suunniteltu erityisesti keskittyen vastuullisuuteen, tuottavuuteen ja kestävyyteen. Täysin sähkökäyttöinen UJ443E vähentää polttoaineenkulutusta jopa 30 prosenttia* ja kasvattaa saman verran tuottavuutta verrattuna edeltäviin laitemalleihin.

Yksikössä käyttövoimana toimii dieselgeneraattori tai vaihtoehtoisesti sitä voidaan operoida ulkoisesta sähköverkosta saatavalla syötöllä. Suorasähkökäyttö tarjoaa valmistajan listaamana useita etuja: pienemmät käyttökustannukset, pidemmät voimalinjan huoltovälit ja tankkausvälit, pienemmät paikalliset päästöt ja alhaisemman melutason. Täyssähköisen telaston ansiosta hydrauliikkaöljyn määrä on 91 prosenttia* pienempi perinteiseen ratkaisuun verrattuna.

UJ443E:ssä on 125 A -sähköliitäntä, johon voidaan kytkeä jatkoprosessia varten esimerkiksi seulontayksikkö, jolloin polttoainetta säästyy jopa 20 prosenttia verrattuna erillisten yksiköiden käyttöön.

Käyttäjäystävällinen

Suunnittelun lähtökohtana on ollut käyttäjäystävällisyys. Tarkastus- ja huoltopisteet ovat helposti saavutettavissa maan tasalta. UJ443E:n huoltoystävällisyyttä tukee muun muassa uudet hoitotasot. Pystytystä helpottaa automaattisesti lukittuva syöttösuppilon laitojen kääntö, jonka voi tehdä maasta käsin. Yksikössä on myös uusi, ainutlaatuinen järjestelmä leukamurskaimen tukosten poistamiseksi. Mahdollisessa häiriötilanteessa järjestelmä muuttaa automaattisesti murskaimen kiertosuuntaa ja pyörimisnopeutta.

Yhteenveto eduista:

 • Telaston täyssähköinen käyttö mahdollistaa helpon hallittavuuden ja vähentää merkittävästi hydrauliikkaöljyn käyttöä sekä huoltokustannuksia.
 • Kiinteän leuan vaihtoa ja välpästön ohitusrännin huoltoa varten syöttöasema voidaan kääntää hydraulisesti ylös helpottamaan kunnossapitoa.
 • Syöttösuppilon vakiotilavuus on 8 m3, jota voidaan tarvittaessa kasvattaa lisälaidoilla.
 • Kaksi vaihtoehtoa hienoaineksen erotteluun:
 • Välpästön alla on vakiona seulataso.
 • Tehokkaampaa hienoaineksen poistoa varten saavilla on kaksitasoinen vapaapudotusseula.
 • Syöttimen pohjassa on kumivuoraus.
 • Välpästö on kaksiportainen mahdollistaen tehokkaan hienoaineksen erottelun.
 • Markkinoiden levein pääkuljetin, 1 400 mm. Kuljettimen maksimipudotuskorkeus on peräti 4,7 metriä. Siihen voidaan asentaa hihnamagneetti. Molempien korkeutta on mahdollista säätää hydraulisesti.
 • Laitteessa on vakiona 650 mm leveä hienoaineskuljetin 3,5 metrin pudotuskorkeudella. Sähkökäyttöinen kuljetin taittuu kätevästi kuljetusasentoon.
 • Sandvik UJ443E:n selkeä ja helppokäyttöinen ohjauspaneeli tarjoaa operaattorille reaaliaikaista tietoa.
 • Leukamurskainkokoonpano voidaan irrottaa kuljetuksen ajaksi, mikäli kuljetukselle on tiukat painorajat.
 • Laitteen oma generaattori on mitoitettu siten, että sillä voidaan käyttää myös esimerkiksi seuraavan vaiheen seulontayksikköä, mikä vähentää polttoaineenkulutusta.


*Riippuu käyttöolosuhteista


Lue seuraavaksi