Uutiset

Työkoneet

Sandvik esittelee Maxpossa uusia teknologiaratkaisuja

Sandvik Mining and Rock Solutions esittelee Suomen suurimmassa maarakennus- ja ympäristönhoitokoneiden messutapahtumassa edistyksellisiä tuotteita ja palveluita, jotka parantavat asiakkaiden toimintojen tuottavuutta, turvallisuutta ja vastuullisuutta.

Maxpo 2023 -messut järjestetään Hyvinkään lentokentällä 31.8.–2.9.2023. Sandvikin messuosastolla nähdään monipuolinen valikoima laitteita, palveluja ja digitaalisia ratkaisuja kalliorakentamiseen, avolouhintaan ja kiviainestuotantoon. Osaston kantavana teemana ovat innovaatiot sekä alan tuottavuuden ja vastuullisuuden edistäminen kestävän kehityksen mukaisilla teknologioilla.

Huipputarkkuutta ja -suorituskykyä kalliorakentamiseen

Osastolla on esittelyssä älykäs Sandvik DT923i -tunnelijumbo, joka tarjoaa valmistajan mukaan tuottavuutta, poraustarkkuutta ja luotettavuutta kalliorakentamiseen ja maanalaiseen kaivostoimintaan. Huippusuorituskyvyn takaavat Sandvikin mukaan tehokkaat porakoneet, järeät puomit laajalla sivupeittoalalla sekä täysautomaattiset poraustoiminnot. Optiona saatava täysautomatisoitu kangenvaihto ja jatkotankojen käsittely mahdollistaa porauksen aina 33 metriin saakka. Laitteen edistykselliset tiedonhallintaratkaisut varmistavat jatkuvan tuottavuuden, laadun ja tehokkuuden hallinnan.

Optimitehoa avolouhintaan

Maanpäällisistä porauslaitteista Sandvik esittelee osastollaan Ranger™ DX910i:n ja Dino™ DC420Ri:n. Messukävijät pääsevät tutustumaan laitteiden innovatiivisiin ominaisuuksiin ja uuteen teknologiaan sekä kokeilemaan taitojaan poraussimulaattorilla.

Ranger™ DX910i -porauslaite tarjoaa kokoluokkansa edistyksellisimmän automaation, suurimman porauksen peittoalan, laajimman reikäkokoalueen ja monia muita ominaisuuksia tukemaan porauksen parasta suorituskykyä. Uusi RD930C-porakone yhdessä CT55- ja CT67-porakaluston kanssa mahdollistaa jopa yli 15 prosenttia paremman tuottavuuden, 30 prosenttia pidemmän porakaluston kestoiän ja 15prosenttia pienemmän polttoaineenkulutuksen. Laite soveltuu laajalti erilaisiin käyttökohteisiin.

Dino™ DC420Ri vastaa toiminnoillaan infra- ja taajamalouhinnan moninaisiin tarpeisiin ja tarjoaa kokoluokassaan täysin uusia ominaisuuksia, kuten yhden reiän porausautomatiikan ja 3D-navigoinnin. Nämä yhdessä tehokkaan porakoneen ja kolmen kangen karusellin kanssa mahdollistavat nopean ja tarkan porauksen kaikissa maasto-olosuhteissa. Laitteen ketteryyden ja turvallisuuden takeena ovat vakaa alusta, optimoitu painopiste sekä kauko-ohjaus.

Uraauurtavaa tulevaisuuden porausteknologiaa

Osastolla on myös nähtävänä Sandvikin sähkökäyttöinen konseptilaite maanpäälliseen poraukseen. Laitteessa yhdistyy tulevaisuuden porauslaitteiden edistyksellisiä teknologioita, jotka tukevat avolouhinnan vastuullisuutta ja energiatehokkuutta erityisesti kaupunki- ja taajamaympäristöissä. Porauslaitteessa esiteltäviä teknologioita ovat muun muassa sähköistetty voimansiirto ja useat päästöjen vähentämisratkaisut.

Vastuullista tuottavuutta porakalustoilla

Sandvik esittelee Maxpossa porakalustouutuuksia niin uppoporaukseen kuin päältäiskevään poraukseen. Uutuustuotteiden kehitystyön lähtökohtana on ollut kestävä kehitys ja tuottavuus. Porakalustojen lisäksi Sandvikilla on tarjonnassaan uusia palveluita ja digitaalisia ratkaisuja, jotka varmistavat hyvän porakalustotalouden. Kävijät voivat lisäksi tutustua Sandvikin porakruunujen kovametallin kierrätysohjelmaan, joka tarjoaa asiakkaille helpon mahdollisuuden kiertotalouteen. Osastolla on esittelyssä tarjontaa myös Sandvikiin kuuluvalta DSI Undergroundilta, joka on kalliolujitustuotteiden, -järjestelmien ja -ratkaisujen johtava toimittaja.

Uusia digitaalisia ratkaisuja

Osastolla esitellään uusia digitaalisia ratkaisuja, joiden avulla voi kehittää laitteiden parasta käyttöastetta, luotettavuutta ja tuottavuutta. My Sandvik Productivity -telematiikkaratkaisu kokoaa yhteen tiedot laitteen kunnosta, käyttöasteesta sekä toiminnan tehokkuudesta ja tarjoaa siten edellytykset datapohjaiseen päätöksentekoon ja porauksen optimointiin. AutoMine® Surface Drilling -automaatiojärjestelmä luo edellytykset täysin autonomiseen poraustoimintaan. Se mahdollistaa paremman turvallisuuden, kustannustehokkuuden ja tuottavuuden kasvun. Järjestelmän avulla yksi operaattori pystyy ohjaamaan useita porauslaitteita turvallisesti joko näköyhteyden päästä tai kauempana sijaitsevasta valvomosta – näihin toiminnallisuuksiin on mahdollista tutustua paikan päällä demojen kautta.

Kokonaisratkaisuja murskaukseen ja seulontaan

Osastolla esitellään myös murskauksen ja seulonnan ratkaisuihin keskittyvän Sandvik Rock Processing Solutions -liiketoiminta-alueen viimeisintä tarjontaa, kuten kompakti CH660-kartiomurskain, joka tarjoaa valmistajan mukaan kokoluokkaansa nähden suuren kapasiteetin varmistaen parhaan tuottavuuden. Se soveltuu sekä kiinteisiin laitoksiin että mobiilialustalle ja laajan kammiovalikoimansa ansiosta niin väli-, jälki- kuin hienomurskaukseen.

Murskaimen edistykselliset automaatio-ominaisuudet, helppo huollettavuus sekä muunneltavuus mahdollistavat korkean käyttöasteen eri käyttökohteissa. Kävijät voivat tutustua myös uuteen murskauskammioiden 3D-mittaukseen, jonka avulla voi selvittää murskaimien kulutusosien kulumisprofiilia. Tulosten perusteella voi optimoida kammiovalintoja, niiden kestävyyttä sekä lopputuotetta.

Esittelyssä on myös uutuusseula, jonka rakenne on modulaarinen. Seulaverkkotyypin vaihtaminen on helppoa ja nopeaa, kun seulan tukitasoa ei tarvitse muuttaa. Sandvikilla on tarjonnassaan karkea- ja hienoseulontaan kattavat kokonaisratkaisut, jotka on suunniteltu toimimaan saumattomasti yhteen ja varmistamaan näin mahdollisimman tehokas seulonta.

Sandvik toivottaa vierailijat tervetulleiksi Maxpo-messuosastolleen A8.

Lue seuraavaksi