Uutiset

Työkoneet

Sandvik DC125R suoriutuu haastavista paikoista

Louhinta Kääntä Oy Alavieskasta on suunnannut katseensa tulevaisuuteen ja hankkinut nykyaikaisen konekaluston, jota perheen nuori polvi innokkaasti käyttää, alan konkari Markku Käännään kuitenkin pitäessä vielä ohjia käsissään. Vuoden sisään Käännälle on hankittu kolme uutta Sandvik-poravaunua, joista DC125R on viimeisin.

”Vaunu on kehittynyt kovasti, vaikka vanhakin Sandvik DC120 oli hyvä, on tämä selkeästi parempi”, kehuu Markku Kääntä uusinta Sandvik DC125R -poravaunuaan. ”Entistä suurempi maavara ja kasvanut vetoteho helpottavat maastossa liikkumista ja imuteho on kasvanut huomattavasti sekä huollettavuus on entistäkin parempi.”

Radio-ohjaus mahdollistaa optimaalisen näkyvyyden työalueelle. Sekä poraus että siirto tapahtuu kauko-ohjauksella.

”Syötön säätö tapahtuu potentiometrillä. Sen ansiosta porauksen aloituksen saa tehtyä sopivalla nopeudella ja vaikka kuinka kaltevalta pinnalta. Lusta-automatiikka toimii loistavasti, joten kone ei jätä kankia kiinni eikä sen takia tule harmeja.

Markku Kääntä esittelee uuden DC125R:n hyvin esillä olevia huoltokohteita.

Maavaraa ja vetotehoa on entistä enemmän, joten eteneminen työmailla käy aikaisempaakin vaivattomammin.

Myyntipäällikkö Markku Saikkonen Sandvikilta kertoo, että uusi DC125R-poravaunu on otettu markkinoilla hyvin vastaan ja niitä onkin myyty Suomeen jo useita. Asiakkaat ovat kiitelleet etenkin poralaitteen vetotehoa, huollettavuutta ja tehokasta pölynkeräystä.

Uutukaisen tuleva operoija Jenni Kääntä on vastikään lähtenyt veljiensä lailla seuraamaan isänsä jalanjälkiä. Molemmat Käännän pojat, Tuomo ja Joonas ovat olleet mukana yrityksessä työntekijöinä jo pidemmän ajan ja nyt myös merkonomin koulutuksen saanut tytär Jenni on juuri innostunut siirtymään kokopäiväisesti yrityksen palvelukseen. ”Koneet kiinnostavat ja olen kyllä käynyt joskus viikonloppuisin porailemassa sekä tuolla DC-sarjan laitteella että isommallakin poravaunulla”, kertoo Jenni, joka on lähdössä Outokumpuun panostajakurssille. Jennin on tarkoitus alkaa operoida tällä uusimmalla DC125R-poravaunulla.

Juha Kuusjärvi

Katso video – Sandvik DC125R

Lue seuraavaksi