Uutiset

Työkoneet

Samoter 2020: Hidromek palkittiin

Turkkilaisen, vuonna 1878 perustetun Hidromekin maansiirtokoneet työskentelevät jo 100 maassa. Valmistaja ilmoittaa niiden lukumääräksi noin 45 000, joten mistään pienestä tekijästä ei ole kysymys. Lukuisien jälleenmyyjien lisäksi sillä on omat myynti- ja huoltokeskukset Espanjassa, Venäjällä ja Japanissa. Hidromek valmistaa kaivukoneita, pyöräkuormaajia, kaivurikuormaajia, tiehöyliä ja tiivistyskalustoa kuudella eri tehtaalla, joista viisi on Turkissa ja yksi Thaimaassa.

Hidromek HMK 230 NLC.

SaMoTer-näyttelyn ennakkotilaisuudessa Hidromek sai myös palkinnon. Uuteen H4-kaivukoneperheeseen kuuluva HMK 230 NLC sai tunnustusta kansainvälisten teknisten innovaatioiden sarjassa.

Valmistajan mukaan uudet H4-kaivukoneet tarjoavat uuden hydrauliikkajärjestelmän myötä suuremmat liikenopeudet, paremman tuottavuuden ja pienemmän polttoaineen kulutuksen. Myös ohjaamoa ja hallintaa on uusittu jonkin verran. Kamerat taakse ja sivulle ovat nyt vakiovarusteissa, kuten myös tehokas ledvalojen patteristo.

Palkitun mallin lisäksi H4-perheestä tulee olemaan esillä mallit HMK 145 LC SR, HMK 310 NLC ja HMK 390 NLC. Näistä HMK 145 LC SR on lyhytperäinen ja taittopuomilla varustettu.

Hidromek HMK 635 WL.

Pyöräkuormaajista on esillä ainakin malli HMK 635 WL, joka on päivitetty Stage V-tasolle. Moottorina on MTU Mercedes. Myös pyöräkuormaajan kehitystyö on tähdännyt alhaisiin käyttökustannuksiin ja kuljettajan mukavuuteen.

Vakiovarusteissa on muun maussa penkin lämmitys, peruutuskamera, kosketusnäytöllinen ohjauspaneli sekä sähköisesti ohjattava ja lämmityksellä varustettu peruutuspeili. Yhdestä palasta tehty konepeitto on avattavissa sähkön avulla.

Lue myös: Hidromek-pitkäpuomikone avaa veneväylää asuntomessualueelle.

Lue seuraavaksi