Uutiset

Työkoneet

Saasteettomia ja hiljaisia henkilönostimia

Maailman suurin henkilönostinvalmistaja JLG esittelee uusia litiumioniakkukäyttöisiä henkilönostimia ulko- ja sisäkäyttöön. Amerikkalaisen JLG Industries, Inc.:n tuotteet ovat kuuluneet Rotator Oy:n tuotevalikoimaan jo yli 40 vuotta. Kaupungistuminen, saasteettomat kaupunkialueet, työmaat ja laitokset, sekä tavoitteet äänisaasteen vähentämiseen ovat johtaneet siihen, että vaihtoehtoiset käyttövoimat ja alati kehittyvä akkuteknologia mahdollistavat perinteisen dieselmoottorin rinnalle myös muita vaihtoehtoja.

JLG haluaa olla edelläkävijä ja alansa kärjessä vaihtoehtoisten käyttövoimien tarjoajana. Osoituksena tästä JLG esittelee kaksi uutta litiumioniakkutekniikalla varustettua henkilönostinmallia. Esiteltävät mallit kulkevat nimillä EC450AJ ja EC520AJ.

Molemmat uudet mallit ovat paitsi 100-prosenttisesti päästöttömiä myös erittäin hiljaisia käyttää. Mallit on suunniteltu sekä ulko- että sisäkäyttöön. Täydellä akulla työskentelyaika on yksi päivä ja tunnin latauksella saadaan 230 V:n pistokkeesta 30 prosenttia akkukapasiteettia. Neljässä tunnissa akut on ladattu tyhjästä täyteen. Akkuina käytetään 144 Ah:n akkuja, jotka toimivat +50– -20 asteen lämpötiloissa. Laskennallisesti 10 vuoden käytön jälkeen akuissa on edelleen 80 prosenttia suorituskykyä jäljellä. Molempien mallien korikuorma on 250 kilogrammaa ja sivu-ulottuma yli 10 metriä. EC450AJ-mallin maksimi työskentelykorkeus on 14 metriä ja EC520AJ mallissa vastaava arvo on 18 metriä.

Litiumakkutekniikalla varustetut koneet ovat kalliimpia hankkia, mutta koneen omistajat hyötyvät alhaisemmista huolto- ja korjauskustannuksista. Akkukoneissa moottoriöljyn-, ilman- ja polttoaineensuodattimien vaihdot jäävät pois, kuten myös määräaikainen öljynvaihto. Myös korkeampi jälleenmyyntiarvo on huomionarvoinen seikka akkukäyttöistä konetta hankittaessa. Vuokraajan näkökulmasta kokonaiskustannuksiin vaikuttaa oleellisesti polttoainekustannusten poisjäänti. Lisäksi vuokralle ottajalla on uusi, saasteeton ja hiljainen, ympäristöään kunnioittava kone käytössään.


Lue seuraavaksi