Uutiset

Työkoneet

Rudnik Uglja luottaa Hitachiin hyvän tuottavuuden johdosta

Montenegron ainoa hiilikaivos, Rubnik Uglja AD, on hankkinut kaksi suurta Hitachin kaivukonetta vaadittavien tuotantokiintiöiden saavuttamiseksi. Molemmat uudet koneet, EX1200-6 (567 kW/114 t) ja EX2600-6 (1 119 kW/252 t), toimitti asiakkaalle Hitachin paikallinen jälleenmyyjä West Balkans Machinery d.o.o.. Uusien koneiden myötä tuotanto kasvaa kahteen miljoonaan tonniin kivihiiltä vuodessa. Valtaosa kaivoksen tuotannosta käytetään läheisessä lämpövoimalaitoksessa. Hankintaprosessi käynnistettiin alkuvuodesta 2018 ja saman vuoden joulukuussa EX2600-6-kone toimitettiin työmaalle. EX1200-6 saapui puolisen vuotta myöhemmin.

”Valitsimme Hitachin, koska olemme tyytyväisiä koneiden tekniseen laatuun, suorituskykyyn ja kustannustehokkuuteen”, sanoo Rubnik Ugljan kehitysjohtaja Dane Čamdžić.

Vakaampi
Hitachi EX1200-6 irrottaa kivihiiltä, käsittelee louhetta sekä tekee dumpperikuormia. Sitä käytetään myös tarvittaessa alueen maarakennustöihin.
”Olen käyttänyt monen merkkisiä kaivukoneita, mutta mikään ei ole ollut näin vakaa käytössä kuin tämä EX1200-6 on”, sanoo koneenkuljettaja Sead Junuz. ”Vakaa käytös on saatu aikaan leveillä teloilla ja suuri teho, kestävyys sekä luotettavuus tekevät tästä koneesta ideaalisen työkoneen juuri tänne meidän hommiin. Kone on nerokkaasti suunniteltu mitat ja ratkaisut huomioiden, ja kauhan täyttöaste on erinomainen”.

Kevyt käyttö
Sähkökäyttöinen EX2600-6 on louheenkäsittelyssä. Koneessa käytetään ajoittain 16 kuutiometrin pistokauhaa, jollaisen asiakas myös nimenomaan halusi.

EX2600-6:n kuljettaja Milorad Terzić on vaikuttunut sähkökäyttöisen kaivukoneen toiminnasta. ”Koneella on tiettyjä etuja dieselkäyttöiseen verrattuna. Ylläpito on helpompaa ja rikkoontumisten todennäköisyys on vähäisempi. Ohjaamossa olevat monitorit ovat käytännöllisiä, hallintalaitteet helppotoimisia ja ergonomisesti hyvin sijoitettuja sekä näkyvyys ulos on erinomainen”.

Toimintavarma
Hitachi EX2600-6:n tuntimittariin on kertynyt jo yli 4 000 tuntia. Molemmat uudet Hitachit ovat nyt erittäin tärkeä osa Rubnik Ugljan kaivoksen työkiertoa.
”Uudet jättimäiset Hitachi-kaivukoneet edistävät meitä saavuttamaan asetetut tuotantokiintiöt. Myös tunnusluvut puhuvat koneiden puolesta”, toteaa Čamdžić. “Ensimmäisen yhdeksän kuukauden aikana nämä kaksi uutta konetta ovat olleet mukana 30 prosentissa kokonaistuotannostamme. Niiden käyttöaste on ollut 98 prosenttia. Hitachi EX1200-6 ja EX2600-6 ovat joustavia ja helposti liikuteltavia koneita. Niillä tehtävät lastauksen työkierrot tapahtuvat ripeästi ja ne ovat luotettavia sekä tuottavia kaivukoneita”.


Lue myös: Hitachilta varustepaketti jätteenkäsittelyyn


Lue seuraavaksi