Uutiset

Työkoneet

Röylän kaivin luottaa Steelwristin pyörittäjiin

Espoolaisella Röylän Kaivin Oy:llä on käytössä kuusi ruotsalaista Steelwristin pyörittäjää, joista kolme on pyöräalustaisissa kaivukoneissa ja kolme yhdistelmäkoneissa. Vanhimmat neljä pyörittäjää ovat olleet käytössä neljä vuotta ja viimeisimmät kaksi pari vuotta. Kokemukset Steelwrististä ovat olleet kaikilta osin hyviä.

Röylän Kaivin Oy on 1985 perustettu maarakennusalan perheyritys. Sen perustajat ovat isä Veli Panttila ja hänen poikansa Tapio ja Arto Panttila. Tänä päivänä yrityksen vetovastuu on veljeksillä ja isä toimii taustatukena. Oman väen lisäksi Röylän Kaivin Oy työllistää seitsemän työntekijää. Kalustoa Röylän Kaivin Oy:llä on kymmenen kaivukonetta kokoluokassa 1,3-21 tonnia

Koneurakoitsija Tapio Panttila Espoon Laajalahdessa omakotitaloalueen vesijohto-, viemäri-, sadevesiviemäri- ja kaapelisaneeraustöissä. Doosanin DX190W:ssä varusteena Steelwristin X26-pyörittäjä pihtikasetilla.

Kunnallistekniikan töissä kauhanpyörittäjä on lähes välttämätön varuste, koska työ vaatii tarkkuutta ja usein toimitaan ahtaassa ympäristössä. Myös pihtikasetille on käyttöä lähes päivittäin. Pihtien avulla voidaan nostaa ja laskea esimerkiksi vesijohto- sekä viemäriputkia, pystyttää tai poistaa sähkö- ja valopylväitä tai kaataa puita turvallisesti tien vierestä.

Röylän Kaivin Oy:llä on käytössä kolmea eri kokoluokka olevia Steelwrist-pyörittäjiä. Pyöräalustaisissa koneissa on X18 ja X26 -malleja varustettuna pihtikasetilla ja yhdistelmäkoneissa X12-malleja. Pyörittäjät ovat kiinteällä asennuksella, jolloin ne kestävät paremmin eivätkä tee kaivuvarteen ylimääräistä pituutta. Ne on myös varustettu keskuspainevoitelulla. Ohjausjärjestelmä on viidessä koneessa on/off-versio ja yhdessä G1-propoversio.

Lue seuraavaksi