Uutiset

Työkoneet

Terramare on voittanut kaksi ruoppausurakkaa Helsingissä

Terramare on solminut kaksi merkittävää urakkasopimusta Suomen Väyläviraston, Helsingin Sataman ja Helsingin kaupungin kanssa yhteisarvoltaan 32 miljoonaa euroa.

Helsingin satamassa Terramare syventää Vuosaaren väylää ja satama-aluetta yhdestätoista kolmeentoista metriin. Meriväylältä louhittu kiviaines käytetään lähellä kaupungin keskustaa sijaitsevan Hernesaaren alueen kehittämiseen.

Ruoppaus alkaa heti ja on tarkoitus saada päätökseen vuoden 2021 loppuun mennessä. Urakassa hyödynnetään monipuolisesti omaa ja emoyhtiö Boskaliksen ruoppaus-, lastialus- ja vedenalaisen kallion louhintakalustoa.

Sataman ja väylän syventämisessä ruopataan miljoona kuutiometriä savea ja moreenia. Sen lisäksi louhitaan vielä 0,8 miljoonaa kuutiometriä kiveä. Osa tästä materiaalista kuljetetaan lastialuksilla Hernesaareen ja käytetään uudelleen kuuden hehtaarin kokoisen maa-alueen kunnostamiseen.

Tulevina vuosina ruopatun maa-aineksen päälle rakennetaan toimistoja ja asuntoja 7 000 ihmiselle.

Terramare Oy:n emoyhtiö on maailmanlajuisesti toimiva Royal Boskalis Westminster N.V. Boskalis on ruoppauksen ja meripalvelujen asiantuntija, joka tarjoaa monipuolisia palveluja: ruoppaukset, offshore-energia, infrarakentaminen, hinaukset ja meripelastukset. Pörssinoteerattu yhtiö toimiii kaikkiaan 90 maassa ja kuudella eri mantereella.


Lue seuraavaksi