Uutiset

Työkoneet

Rototiltin tehtaan laajennus etenee vaiheeseen II

Rototilt ilmoitti joulukuussa 2018 yhtiön odottavan menestyksensä jatkuvan, jonka johdosta yritys päätti laajentaa Vindelnin tehdastaan yli 4 200 neliömetrillä voidakseen kaksinkertaistaa tuotantokapasiteettinsa nykyiseen verrattuna. Laajennustyötä on tehty keväästä 2019 alkaen. Nyt käynnistyy vaihe II, jonka aikana tehdään laajennuksen sisätyöt.

Rototilt on viidessä vuodessa yli kaksinkertaistanut liikevaihtonsa ja odottaa kasvun jatkuvan vahvana. Älykkäillä toiminnoilla varustettujen kaivukoneiden kysyntä, tytäryhtiön perustaminen Ranskaan, OEM-panostukset, jotka alkavat tuottaa hedelmää ja suuri mielenkiinto yrityksen tuotteita kohtaan samoin kuin nopeasti kasvava myynti vientimarkkinoilla johtivat laajennuspäätökseen. Tavoitteena on saada uusi rakennus valmiiksi kevään 2020 aikana, jotta tuotanto päästäisiin aloittamaan ensi kesään mennessä.

Tord Johansson

Tehtaan uusi osa on noin 4 200 neliömetrin lisärakennus Vindelnin nykyiseen tehtaaseen. Tiloihin sijoitetaan uusi maalaamo ja tuotteiden kokoonpano, jolloin tehtaan nykyisestä osasta vapautuu lisää tilaa työstökoneille ja tuotannon materiaalivirtaa saadaan optimoitua.

”Tuotteittemme korkea kokonaislaatu paranee entisestään uuden lopputarkastuksen ansiosta. Työstö-, maalaus- ja kokoonpanoprosesseista tulee entistä optimaalisempia ja toimitusvarmuus lisääntyy samalla, kun meillä on valmiudet tuotannon kasvattamiseen tulevaisuudessa”, sanoo Rototiltin tuotantopäällikkö Tord Johansson.

Laajennus on suurin investointi tehtaan historiassa, ja sen kustannusten arvioidaan nousevan 160 miljoonaan Ruotsin kruunuun (noin 15 m€), kun rakennustyöt on saatettu päätökseen ja uusi tehdas on täysin varusteltu.

”Noudatamme investointiohjelmaa, jossa tarkastelemme ajan mittaan tuotteittemme kysyntää huomioiden markkinoiden kehityksen ja suhdannetilanteen”, sanoo Rototiltin toimitusjohtaja Anders Jonsson.

Lue myös: Tehtaalle kymmenen vuotta täyteen

 

 

Lue seuraavaksi