Uutiset

Työkoneet

Rototiltille kaksi suunnittelupalkintoa uusista ohjainkahvoista

Rototilt on tuonut markkinoille joukon uusia kaivukoneisiin tarkoitettuja Rototilt Control -konseptiin kuuluvia tuotteita. Niihin kuuluvat yrityksen ensimmäiset ohjainkahvat. Nyt Rototilt on voittanut RC Joysticks -tuotteistaan sekä Red Dot Award- että iF Design Award 2023 -palkinnon.

”Suunnittelu käyttäjää varten oli päätavoitteemme, kun aloitimme projektin omien ohjainkahvojemme kehittämiseksi. Nämä palkinnot osoittavat, että olemme oikealla tiellä”, tuotepäällikkö Caroline Jonsson sanoo.

Rototilt Group AB valmistaa rototilttejä, pikaliittimiä, työlaitteita muita tarvikkeita maanrakennusalan tarpeisiin. Syksyllä 2022 yritys esitteli Rototilt Control -tuotekonseptin, johon kuuluvat muun muassa uudet ohjainkahvat kaivukoneisiin. Nyt Rototilt on saanut ohjainkahvoilleen kaksi kansainvälistä ja arvostettua suunnittelupalkintoa, Red Dot Award 2023- ja iF Design Award 2023 -palkinnot.

”Olemme tavattoman ylpeitä ja kiitollisia näistä palkinnoista”, sanoo tuotepäällikkö Caroline Jonsson. ”Päätavoitteemme on tietenkin suotuisa vastaanotto käyttäjiltä, mutta tämä osoittaa, että olemme yritys, joka on vahva innovoija.”

Sekä mies- että naiskuljettajien kanssa tehtyjen kenttätestien avulla Rototilt on halunnut suunnitella kahvan, jonka ergonomia on paras käden koosta tai käyttäjän sukupuolesta riippumatta. Sekä materiaalit että rakenne on valittu huolellisesti hyvän käyttömukavuuden ja muodon saavuttamiseksi, Caroline sanoo.

”Huolellisessa suunnitteluprosessissa on pyritty luomaan käyttäjän työympäristöä parantava, hyvin toimiva tuote”, Caroline sanoo. Yhteistyössä tuotesuunnittelijoiden kanssa hyödynsimme muun muassa 3D-tulostusta ja -mallinnusta. Kaikki painikkeiden sijoittelusta pinnan laatuun ja materiaalivalintoihin tutkittiin pienintä yksityiskohtaa myöten.”

RC Joysticks -järjestelmän tekniikka edistää turvallisuutta ja skaalautuvuutta. Sekä laitteiston että ohjelmiston suunnittelu täyttävät ISO 13849 -turvallisuusstandardin vaatimukset. Ne ovat myös valmiita tulevaisuuden työlaitteita ja käyttöalueita varten.

”Olemme luoneet mahdollisuuksia mukauttaa painikkeiden ja rullien sijoittelua ja toimintoja rototiltin ja koneen ohjaamiseksi”, insinööri Mikael Häggström kertoo. ”Työlaitteet ja käyttöalueet kehittyvät jatkuvasti, ja haluamme, että RC Joysticks -ohjainkahvat ovat teknisesti valmiit tulevien sovellusten varalta.”

Lue seuraavaksi