Uutiset

Työkoneet

Rototilt ja Topcon optimoivat hallinnan

Rototilt ja Topcon.

Rototilt ja Topcon muodostavat yhdistelmän, joka optimoi tarkkuuden ja tuottavuuden. Rototilt Positioning Solution (RPS) ja Topconin kaivujärjestelmä mahdollistavat kuljettajalle kauhan täydellisen hallinnan, myös rototilttiä käytettäessä. Tässä ratkaisussa Rototilt ja kauhan pyörityskulma yhdistyvät kaivujärjestelmään.
”Nyt tarjoamme lisää mahdollisuuksia hyödyntää Rototilt Positioning Solutionia yhdistämällä siihen Topconin kaivujärjestelmä”, kertoo Rototilt Group AB:n myynti- ja markkinointipäällikkö Per Väppling. ”Näin kuljettaja voi integroida Rototiltin Topconin kaivujärjestelmään, mikä parantaa tarkkuutta ja tehokkuutta huomattavasti”, hän painottaa.
Yhdistelmän varustusvaatimukset kaivujärjestelmän osalle ovat Topcon 2D- tai 3D-järjestelmä: X32, X33, X63i sekä SLR-4 modeemi. Rototilt-mallin tulee olla R4, R6, R8 tai Advance Line, ja tiltti tulee olla ICS-ohjausjärjestelmällä, jossa on automaattinen kalibrointi ja/tai SecureLock.
RPS yhdessä kaivujärjestelmän kanssa ilmoittaa kuljettajalle työlaitteen tarkan asennon meneillään olevaan kaivutyöhön nähden. Työkalun käyttö on tehokasta kaikenlaisissa maansiirtourakoissa, esimerkiksi pengerrystöissä, kaivutöissä ahtaissa tiloissa tai suurten maamassojen siirtämisessä.
”RPS:n avulla työlaite on täydellisesti kuljettajan hallinnassa hänen käyttäessään Rototilttiämme – kuljettaja voi valita sekä korkeuden että kiertolinjan, mikä on täysin uutta markkinoilla”, kertoo Väppling. ”Aikaisemmin kuljettaja pystyi näkemään vain suoran kauhan riippumatta sen asennosta”, hän jatkaa.
Työlaitteen tarkan asennon ja sen kallistus- ja kiertokulman täyden hallinnan lisäksi RPS tarjoaa muitakin etuja: kauhan kuluminen vähenee, polttoaineen kulutus pienenee, aikaa säästyy ja kuljettajan työ helpottuu huomattavasti. Lisäksi kuljettaja voi aina valita linjan ja korkeuden riippumatta kauhan asennosta. Tällöin ei ole myöskään niin suurta väliä sillä, missä asennossa kone on. Yrittäjä voi työskennellä tehokkaammin, kun hänellä on käytössään kaivujärjestelmään yhdistetty RPS.
”Integroitu pyöritysanturi tekee kaivujärjestelmästä täydellisen kokonaisuuden. Olemme sitä mieltä, että työskentely tehostuu ja tarkkuus paranee, kun kauha voidaan asettaa oikealle korkeudelle ja oikeaan kallistuskulmaan pyörityskulmasta riippumatta. Markkinat ovat kyselleet tätä ominaisuutta jo pitkään. Olemme tyytyväisiä voidessamme nyt toimittaa tämän ratkaisun yhdessä Rototiltin kanssa”, kertoo Andreas Lundbäck Topconilta.

Lue seuraavaksi