Uutiset

Työkoneet

Rototilt ja omat kauhat

Indexatorin uuden sukupolven ensimmäiset kauhanpyörittäjämallit R4 (10-16 t), R6 (15-24 t) ja R8 (23-30t) esitellään huomenna alkavilla MaskinExpo -messuilla Tukholmassa (22.-24.5.2014). Tämä uusi mallisarja korvaa valmistajansa mukaan tulevaisuudessa toukokuusta alkaen Classic ja Advance Line –sarjojen tuotteet RT40B, RT60B ,RT80, A40,A60, A80. Myös omien kauhojen myynti alkaa MaskinExposta.

Tiedotteessaan ruotsalaisvalmistaja kertoo, että uusi ajattelutapa antaa mahdollisuuden räätälöidä pyörittäjän toiminnot, ominaisuudet ja varusteet täysin asiakkaan tarpeiden ja työtehtävien mukaan. Uusi tekninen alusta tarkoittaa, että vanha jako eri tuotelinjoihin poistuu. Asiakas valitsee sen sijaan Rototilt-paketin koneensa koon, toimintojen ja lisävarusteiden mukaan. Asiakas on uuden liikeidean mukaan keskiössä.

”Uudessa Rototilt-ratkaisussa yhdistyy kaikki se tehokkuus ja luotettavuus, mikä on tehnyt perinteisistä rototilteistämme maailman johtavia alallaan. Niiden uusi ja uraa uurtava tekniikka saa työlaitteet toimimaan entistäkin turvallisemmin ja monipuolisemmin”, kertoo Indexator Rototilt Systems AB:n myynti- ja markkinointipäällikkö Per Väppling (kuva).

Moduulipohjaisten ratkaisujen ansiosta voit maksimoida tuottavuuden ja minimoida käyttökustannukset. ”Muutaman vuoden kuluttua tällainen valinnanvapaus on alalla jo itsestäänselvää. Rototilt:n ansiosta sinun ei enää tarvitse odottaa”, lisää Väppling.

Uusi Rototilt tarjoaa valmistajan mukaan myös useita teknisiä uutuuksia, kuten uudistettu, telakoitu läpivienti, joka on kevyempi ja jossa on uusi hydrauliikkarakenne.

”Indexatorin kannalta modulaarinen alusta tarkoittaa, että voimme tarjota valinnan vapautta helpolla ja yksinkertaisella tavalla. Tämä on hyvä uutinen kaikille osapuolille”, sanoo Indexator Rototilt Systems AB:n tekninen johtaja Niklas Bjuhr.

Uusi Rototilt perustuu edelleen Indexatorin hyväksi havaittuun turvallisuusratkaisuun nimeltä SecureLock. Se poistaa työlaitteen putoamis- ja heilumisriskin. Tarjolla on myös hydrauliikka, joka pystyy käsittelemään voimakasta virtausta edellyttäviä työlaitteita ja mahdollistaa kahden lisätoiminnon käyttämisen.

”Ei ole pelkkää sattumaa, että ohjausjärjestelmämme täyttävät uuden ISO 13031 -turvallisuusstandardin vaatimukset ja että SecureLock jopa ylittää nämä vaatimukset. Markkinajohtajana haluamme kantaa vastuumme ja korottaa rimaa sen suhteen, mitä rototiltiltä voi odottaa. Kaksi avainsanaa tässä yhteydessä ovat turvallisuus ja valinnanvapaus, tiivistää Per Väppling.

Rototilt-ratkaisuun voidaan valita muun muassa SecureLock turvalukitus, erilaisia ohjausjärjestelmiä, HFS suuren virtauksen läpivienti, ILS-keskusvoitelu sekä erilaiset kallistussylinterit joko teleskooppimalleina tai kaksitoimisina.
Ensimmäiset Rototilt-ratkaisun mukaiset mallit toimitetaan toukokuussa.

Uusi Indexatorin kauhamallisto sisältää kaapelioja- , luiska- ja kuokkakauhoja, jotka on suunniteltu alemman kokoluokan eli 1,5–9 tonnin kaivukoneita ja kaivurikuormaajia varten.
”Lanseeraamme uuden kauhamallistomme MaskinExpossa”, Väppling jatkaa.

”Sen avulla voimme laajentaa työlaitevalikoimaa entisestään ja helpottaa asiakkaiden valintaa, sillä he voivat valita Rototilt-järjestelmää varten optimoidut kauhat. Näissä vankkatekoisissa kauhoissa yhdistyvät parhaalla tavalla paino, muotoilu ja kestävyys sekä erittäin kilpailukykyinen hinta. Kauhat myydään paketteina, jotka sisältävät kaikki kolme kauhatyyppiä, minkä ansiosta valikoima on erittäin kilpailukykyinen”, sanoo Väppling lopuksi.

Kaikki kauhat on suunniteltu erityisellä huolella, jotta ne voivat täyttää käyttötarkoituksensa sujuvasti ja tehokkaasti. Kuokkakauhat on varustettu CAT:n hammasjärjestelmällä. Ensimmäiset kauhat toimitetaan asiakkaille kesäkuun loppupuolella.

Kuvassa 350 litran vetoinen kuokkakauha, jonka leveys on 700 millimetriä.

Lue seuraavaksi