Uutiset

Työkoneet

Rototilt Control yhä useampiin kaivukoneisiin

Rototilt Control on Rototiltin uusi tuotekonsepti, johon kuuluvat kallistuvat kauhanpyörittäjät, hallintakahvat ja uusi helppokäyttöinen ohjausjärjestelmä. Nyt yhtiö kertoo, että konsepti laajenee entistä useampiin kaivukoneisiin. Seuraavana vuorossa on kompakti malli eli Rototilt RC3.

”Myös pienemmistä kaivukoneista tulee koko ajan kehittyneempiä. Rototilt Control -uutuuksista voi olla paljon hyötyä juuri näille koneille”, tuotepäällikkö Sven-Roger Ekström sanoo.

Rototilt Control -konseptiin liitettiin viime vuonna RC System -ohjausjärjestelmä, RC Joysticks -kahvat ja RC Rototilt -sarja. Uusi RC Connect -sovellus, joka myös kuuluu konseptiin, antaa mahdollisuuden etätukeen myös kentällä. Julkistamisensa jälkeen vuonna 2022 järjestelmää on laajennettu yhä useammilla malleilla. Nyt siihen lisätään myös 6–12 tonnin kaivukoneisiin tarkoitettu RC3.

”Rototilt Control -tuotesarjan seuraava kehitysaskel koskee kompakteja koneita, joista RC3 on vuorossa ensimmäisenä”, jatkaa Ekström.

”Tämä konesegmentti on viime vuosina kasvanut yhä enemmän. Kaivujärjestelmälle varatun tilan ja parannetun hydrauliikan ansiosta RC3 voi tarjota yhä parempaa tarkkuutta juuri pienille kaivukoneille.”

Uusissa RC-sarjan kauhanpyörittäjissä käytetään RC System -ohjausjärjestelmää. Uudesta näytöstä ja turvalukitustoiminnoista voi Sven-Rogerin mukaan olla erityisen paljon etua varsinkin, kun SecureLock-turvaratkaisu on tuotteessa vakiovarusteena.

”Työturvallisuus on aina etusijalla. SecureLock perustuu patentoituun ratkaisuun, jossa turvalukossa on elektroniset anturit, ja se täyttää EN474-standardin tiukat turvallisuusvaatimukset”, hän sanoo.

”Se, että SecureLock kuuluu vakiovarusteena RC-sarjaan ja että RC System -ohjausjärjestelmän näytössä on sisäänrakennetut painikkeet turvalukon hallintaa varten, on tärkeä askel tuotekehityksessämme.”

RC3:n myynti on suunniteltu alkamaan 6. lokakuuta 2023, ja Rototiltin mukaan jatkossa on tulossa lisää uusia tuotteita.

”Kehitämme jatkuvasti tuotevalikoimaamme niin työlaitteiden kuin myös kauhanpyörittäjien osalta. Seuraava askel Rototilt Control -järjestelmässä on jo kehitteillä”, Sven-Roger sanoo lopuksi.
Lue seuraavaksi