Uutiset

Työkoneet

Rototilt laajentaa työlaitekiinnikevalikoimaansa

Rototilt tuo markkinoille uuden sukupolven työlaitekiinnikkeet, jotka ovat entistä monipuolisempia ja soveltuvat käytettäväksi entistä useampien työlaitteiden kanssa sekä entistä useammissa käyttökohteissa. Uutuudet käsittävät 41 uutta vaihtoehtoa sekä vakiomallina että QuickChange-järjestelmällä ja uusia malleja purkualaa varten.

Työlaitekiinnike kytkee toisiinsa työlaitteen ja kaivukoneen pikaliittimen tai rototiltin. Se mahdollistaa myös koko laiteketjun toiminnan. Kyseessä on merkittävä laajennus Rototiltin valikoimaan. Kaikkiaan lanseerataan 41 vaihtoehtoa neljää uutta työlaitekiinnikettä, jotka kattavat suurimman osan markkinoilla olevista reikäkaavioista.

”Vaikka työlaitekiinnike jääkin rototilttijärjestelmän osana vähän piiloon, sillä on keskeinen tehtävä koko järjestelmän toiminnassa”, tuotespecialisti Jörgen Bergfors sanoo. ”Varsinkin QuickChange-järjestelmän käyttäjille on tärkeää, että kehittämämme ratkaisu on kestävä ja joustava. Olemme kuunnelleet toiveita tarkalla korvalla, ja tämä panostus vastaa tarpeeseen laajentaa järjestelmää huomattavasti kattamaan useampia työlaitteita ja käyttötarkoituksia. Lisäksi työlaitekiinnikkeissä on 6-asteinen kompensointi työlaitteiden toiminnan optimoimiseksi rototilttimme alla.”

Loppukäyttäjien käytettävissä olevan laajemman valikoiman lisäksi uuden sukupolven tuotteet tarjoavat uusia etuja myös Rototilt-tuotteiden jälleenmyyjille, koska uusien työlaitekiinnikkeiden perusrakenne on sama sekä vakiomallissa että QuickChange-mallissa.

”Jälleenmyyjämme pystyvät periaatteessa varastoimaan vähemmän perusmalleja ja luomaan niistä helposti useita erilaisia versioita”, Jörgen sanoo.

Enemmän malleja raskaaseen työhön

Työlaitteille tarkoitettujen työlaitekiinnikkeiden lisäksi Rototilt tuo markkinoille lisää raskaisiin töihin suunniteltuja vaihtoehtoja, jotka soveltuvat erityisesti purkualalle. Niihin kuuluu pohjalevytön vaihtoehto, jonka voi hitsata suoraan raskaisiin työlaitteisiin.

”Täysautomaattisen QuickChange-pikakytkentäjärjestelmämme ansiosta kaivukoneen käyttäjä voi kytkeä ja irrottaa rototiltin hyvin nopeasti ja vaihtaa raskaisiin työlaitteisiin, kuten vasaroihin ja lajittelukouriin. Hitsattava työlaitekiinnike merkitsee suurta etua purkualalla toimiville käyttäjillemme”, Jörgen sanoo.

Koska työkalukiinnikkeet ovat Open-S-standardin mukaisia, loppukäyttäjät voivat käyttää Rototilt-työlaitekiinnikkeitä kaikkiin pikaliittimiin ja rototiltteihin, jotka vastaavat samaa standardia. Tämä luo mahdollisuuksia myös työlaitteiden valmistajille suunnitella tuotteita, jotka ovat QuickChange-yhteensopivia, Jörgen toteaa.

”Tämä on hyvä uutinen kaikille, jotka käyttävät Open-S-standardin mukaisia kiinnikkeitä, työlaitteita tai rototilttejä”, Bergfors sanoo. ”Myös muut, esimerkiksi purkualan työlaitteiden valmistajat, voivat tarjota tätä pakettina asiakkailleen.”

Uuden sukupolven työlaitekiinnikkeiden myynti on suunniteltu alkavaksi syksyllä 2023.

Lue myös: Rototiltille kaksi suunnittelupalkintoa uusista ohjainkahvoista

Lue seuraavaksi