Uutiset

Työkoneet

Rotator mukana Finnbuild- ja Vihertek-messuilla

Finnbuild osastolla 7h39 on paljon uutuuksia nostokalustoon. 

Korkeimmalle nostava itsekulkeva JLG henkilönostin 1850SJ on ensiesittelyssä Suomessa. Koneen maksimi työskentelykorkeus on 58,5 metriä ja sivu-ulottuma 24,38 m. JLG:ssä on hydraulisesti levitettävät akselit, joiden kavennus- ja levennysaika on noin yksi minuutti. Maksimi kuorma koneessa on 450 kg ja koneen alustaa voidaan ajaa täydestä nostokorkeudesta. Koneen kuuden metrin pituisen teleskooppavan jibin avulla voidaan päästään kulmien yli tai katon päälle.

JLG:n uusi tela-alustainen teleskooppipuominen henkilönostin JLG 400SC (maks. työkorkeus 14 m) on kompakti kooltaan (leveys 2,24 m), mutta 10 metrin sivu-ulottuma ja erityisesti maksimi korikuorma 450 kg tekee siitä mielenkiintoisen uutuuden suomalaisille rakentajille. JLG 400SC on todella yksinkertainen käyttää ja tela-alustaisella alustalla ympärivuotinen työskentely hankalissakin olosuhteissa on entistä helpompaa.

JLG:n uusi itsekulkeva (maks. työkorkeus 18 m) saksilava JLG 530LRT on valmistajan uusi vastine ko. kokoluokkaan. Oskilloiva akseli, neliveto ja erityisesti 7,25 metriä pitkä työlavan pituus molemmat ulokelavat pidennettynä, tekevät tästä uudesta saksilavasta varmasti suositun ympäri maailmaa. Maksimikuorma työlavalla on 680 kg.

Ostettuaan pienten henkilönostimien valmistajan TOWER POWERSIN viime vuonna, JLG ensiesittelee Suomessa nyt yhdessä Rotatorin kanssa joukon matalan nostokorkeuden henkilönostimia. Nämä JLG Ecolift sarjan koneet ovat tarkoitettu erityisesti korvaamaan pieniä telineitä, tikkaita ja a-tikkaita ja samalla tekemään työn entistä turvallisemmin. Osa malleista on itsekulkevia ja osa työmaalla työnnettäviä malleja. Työnnettävistä malleissa ei tarvita sähkövirtaa tai muutakaan voimanlähdettä, vaan nostovoima saadaan patentoidulla ”väkipyörällä”, jota nostimen käyttäjä pyörittää käsin. Kun akkuja, sähköä, hydrauliikkaa yms. ei tarvita, tekee se koneen ylläpidosta yksinkertaista ja edullista. Tämä on oikea konevuokraamonkin ihannekone.

Dinolta kaksi uutuusmallia

Toinen esillä olevista Dinon uutuusmalleista on helppokäyttöinen ja kompakti Dino 120TB, akkukäyttöinen versio suositusta mallista Dino 120T. Akkukäyttöisyys tuo koneen käyttöön tehokkuutta, kun ulkopuolista sähkövirtaa ei tarvita ja siten kone on nopeasti ja helposti valmis käytettäväksi heti auton peräkoukusta otettaessa. Työpäivän jälkeen kone ladataan normaalisti. Jos koneen akut ovat kuitenkin jostain syystä tyhjät, on Dino käyttövalmis heti kun sähkövirta kytketään koneeseen. Dino 120TB:n maksimi työskentelykorkeus on 12 metriä ja maksimissaan 130 kilon kuormalla sivu-ulottuma on 7,9 metriä. Dinon paino ajolaitteella ja akkukäyttöisenä on 1390 kg ja siten sitä voi hinata useimmilla autoilla.

Uutuusmalli Dino 190XTE tuo perässä vedettäviin henkilönostimiin uusia tuulia isomman työkorin ja erityisesti isomman 250 kg:n korikuorman kautta. Helppokulkuiseen työkoriin mahtuu nyt kunnolla kaksi miestä tarvittavien työkalujen kera, sivu-ulottuman kärsimättä. ”Hämähäkkitukijalkojen” avulla koneen voi helposti tasata jopa 8 asteen kaltevuuksissa. Uutta Dino 190XTE -mallissa on myös työkorin alla oleva nostolenkki, jonka avulla voi suorittaa materiaalinostoja 250 kiloon saakka. Konetta voi siis käyttää henkilönostimena ja sen lisäksi nostoapuna paikallisissa materiaalinostoissa.

Messuosastolla esitellään myös mininosturi Maeda MC285CRM-E, jonka maksimi nostokyky on 2,8t. Suurin nostokorkeus on 8,7 metriä 550 kg:lla. MC285CRM-E mahtuu ovista sisälle kapeutensa (0,75m) ansiosta. Pituutta sillä on vain 3,285 m. Nähtävillä olevassa koneessa on varusteina voimakkaampi puominpää koukku 850 kg, sähkökäyttö sekä diesel ja langaton kauko-ohjaus.

Finnbuildin ulkoalueella on ensiesittelyssä Tadanon uusi malli TADANO ATF 130G-5 EM 4 -nosturi, jolla hydraulipuomin pituus on 60 metriä. Maksimi koukkukorkeus 95 metriä. Kone on varustettu Mercedes- Benzin uusimmilla vähäpäästöisillä moottoreilla sekä Tadanon uudella valvontalaitteella. Tadanossa uutta on mm. Assymetric -tukijalkojen hallintajärjestelmä, missä valvontalaite ottaa automaattisesti huomioon tukijalkojen mahdollisesti erilaiset tuenta-asennot.

Rotatorin myös Vihertek –messuilla osastolla 3a11 

Osastolla esillä Hitachi mini ZX17U ja keväällä markkinoille tullut kompakti pyöräkuormaaja ZW75-6 sekä Bomag lätkät.

www.rotator.fi

Lue seuraavaksi