Uutiset

Työkoneet

Romuta Oy – Ammattina ympäristöteot

Pohjois-Pohjanmaalla, Oulun alapuolella, Limingassa toimiva Romuta Oy on luonut kierrätysalalle, metallien kierrätykseen uudenlaista toimintamallia. Mallia, jonka jokainen yksityiskohta, romukenttää myöden, kestää lähemmänkin tarkastelun. Toimintamallia, jonka yksikään osa-alue ei ole ristiriidassa vihreiden arvojen kanssa. Yritys on vuonna 2017 kolmen kierrätysalan konkarin perustama romualan osaaja, jonka kaikki toiminnot keskittyvät ympäristömme sekä oman työyhteisönsä hyvinvointiin ja turvallisuuteen. Yrityksen tuorein investointi on Sennebogen 830 täyssähköinen materiaalinkäsittelykone.

”Teemme ympäristötekoja työksemme ja sen täytyy näkyä toimissamme sekä investoinneissamme”, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Jyrki Mutanen. ”Kun teemme jo nyt kaiken vähän paremmin, tulee se varmasti palkitsemaan jatkossa. Alamme mielletään yleisesti likaiseksi ja törkyiseksi ”temmellyskentäksi” ja siitä imagosta haluamme eroon. Perustaessamme Romuta Oy:tä, oli selvää, että työturvallisuus on tärkein arvomme ja tehokkaan toiminnan kautta vähennämme myös päästöjä. Uusin investointimme vastaa arvojamme kaikilta osin.”

Kiinteällä jalustalla varustettu sähkökäyttöinen, järeä Sennebogen materiaalinkäsittelykone tulee syöttämään Romuta Oy:n pihassa raksuttavaa sähköhydraulista leikkuriyksikköä. ”Olemme vieneet toimintamme niin pitkälle, että myös sähkösopimuksemme valinta kohdistuu ekologisesti tuotettuun sähköön”, Mutanen huomauttaa. ”Näillä toiminnoilla päästöt ovat lähes nolla”, mies vakuuttaa.

Sennebogen 830 valikoitui kahden ”finalistin” joukosta puhtaasti ominaisuuksiensa ansiosta. ”Heillä oli tarjota juuri halujemme mukainen laite, jonka hankintahinta ja käyttökulut olivat kohdallaan. Odotamme kovasti juhannuksen alla toimitettavaa Sennebogeniamme, jotta astumme taas askeleen lähemmäksi nollapäästöistä tulevaisuutta”, Jyrki Mutanen päättää.

OP System – Sennebogenin maahantuoja

Pohjoismaiseen OP Gruppeniin kuuluva OP System on ollut Sennebogenin maahantuoja vuodesta 2017 alkaen. Pääkonttori, korjaamo ja varaosamyynti toimii Tuusulassa, jossa tällä hetkellä on  töissä 19 henkilöä ja sen lisäksi yrityksellä on lähes koko maan kattava huoltoverkosto, jota omalta osaltaan hoitavat sopimushuollot.
Sennebogenin lisäksi OP System on Doppstadt kierrätyslaitteiden, Magni kurottajien ja GB iskuvasaroiden maahantuoja. Korjaamolla tehdään huoltoja ja korjauksia myös maanrakennuskoneisiin, kaiken merkkisiin iskuvasaroihin, korjataan hydraulisylintereitä ja raskaskoneiden työlaitteita.

”Olemme todella tyytyväisiä kun Romutan kaltainen vaativa ja analyyttinen asiakas valitsi Sennebogenin, vaikka emme puhtaalla myyntihinnalla pystykään kilpailemaan. Tässä tapauksessa asiakas kuitenkin kiinnitti huomiota myös merkittävämpiin asioihin kuten elinikäkustannukseen, käyttöominaisuuksiin ja huoltoystävällisyyteen. Meille tilauksen saaminen oli vielä erityisen merkittävä siksi, että se oli ensimmäinen sähkömoottorilla varustettu Sennebogen, jonka toimitamme Suomeen.”

Kiinteäalustaisen, siirrettävissä olevan teräsalustan ja 2m pylonin päälle tulevan, Sennebogen 830A koneen omapaino on 55 tonnia, sisältäen alustan 10t vastapainot. Puomiston pituus on 17 m. Sähkömoottorin teho on 132 kW.

Lue seuraavaksi