Uutiset

Työkoneet

Roclan uudet energiatehokkaat matalakeräilijät

Roclan PLS-matalakeräilijät tuovat täyttä energiaa työhön: trukit ovat valmistajan mukaan markkinoiden energiataloudellisimpia, sillä niille luvataan 14 prosenttia matalampi energiankulutus kuin lähimmällä kilpailijalla. Edelleen tiedotteessa sanotaan, että älykäs suunnittelu lisää kuljettajan keräilytehokkuutta. Keräilytyö on fyysisesti vaativaa ja sitä voi verrata pitkittyneeseen urheilusuoritukseen, minkä aikana pienet asiat voivat alkaa ärsyttää paljonkin ajan kuluessa.

”Suunnittelussa on pyritty jokaisen yksityiskohdan avulla  tekemään ajamisesta mahdollisimman helppoa, jotta kuljettaja voi rentoutua ajon aikana. Matala- ja keskitason keräilyn tuottavuus kasvaa ajan säästön, rasituksen vähentymisen ja suorituskyvyn lisääntymisen ansiosta”, luvataan Roclalta.

”Matalakeräilijän ohjausjärjestelmä reagoi välittömästi ja tarkasti kuljettajan ajotapaan ja ajonopeuteen, mikä lisää ajon turvallisuutta ja sujuvuutta sekä kokeneilla että aloittelevilla kuljettajilla. Älykäs kaarrehidastus säätää automaattisesti ohjauksen herkkyyttä ja kaarrenopeutta eri kuljettajien tarpeiden mukaisesti, minkä ansiosta trukki pysyy aina vakaana.” 

Kuljettaja voi valita itselleen sopivimman ajo-otteen säädettävästä ohjauspyörästä tilanteen ja käyttötottumusten mukaisesti. Ohjauspyörä kääntyy 100 astetta, minkä ansiosta trukki ohjautuu tarkasti myös ahtaissa tiloissa. Ohjauspyörän edistyksellinen säätimien sijoittelu varmistaa, että trukkia on helppo ohjata yhdelläkin kädellä. Kuljettajan ajoasento säilyy hyvänä myös peruutettaessa suuren ja hyvin suunnitellun kuljettajantilan ansiosta.

Suuren kuljettajantilan ansiosta käyttäjä voi ajaa trukkia eri asennoissa ja liikkua sujuvasti trukin läpi, mikä lisää työn ergonomisuutta ja nopeutta. Kaasuvipujen toimintojen ja kuljettajan läsnäolon tunnistavan lattian ansiosta kuljettaja voi kiihdyttää välittömästi kun astuu trukkiin (lentävä lähtö). Turbo-toiminto lisää enimmillään 13 kilometriä tunnissa kulkevan trukin kiihtyvyyttä, mikä nopeuttaa työskentelyä.

Matalakeräilijä lisää kuljettajan työskentelymukavuutta tukevan, jousitetun maton, säädettävän selkänojan ja kätevän säilytystilan avulla. Trukin matala lattia ja viistottu kynnys vähentää kompastumisen vaaraa. Hyvin muotoillun jalkatuen ansiosta käyttäjän jalka lepää ajaessa mukavassa asennossa, mikä vähentää nilkkaan kohdistuvaa rasitusta.

Sivulta ajo -toiminto varmistaa kuljettajalle erinomaisen näkyvyyden myös rullakoiden kuljetuksessa ja nopeuttaa keräilyä. Viistetyt haarukoiden kärjet helpottavat ja nopeuttavat lavan käsittelyä ja vähentävät riskiä lavojen vahingoittumiseen. Keskitason keräilyyn suunnitellut kuljettajan tasoa nostavat, haarukoita nostavat tai näiden yhdistelmämallit lisäävät keräilijän ulottuvuutta ja vähentävät huonojen työasentojen aiheuttamaa rasitusta. Toisen tason keräilyä helpottaa nouseva kuljettajantaso ja keräilytaso, mihin kuljettaja voi laskea pienemmät tavarat laskeutumatta välillä alas.  

Roclan matalakeräilijät suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa.

Tiedot perustuvar Roclan tiedotteeseen.

Kuljettajan ajatuksia uusista matalakeräilijöistä:

Lue seuraavaksi