Uutiset

Työkoneet

Rocla aloittaa vastapainotrukkien valmistuksen

Viime vuonna 70-vuotisjuhliaan viettänyt Rocla alkaa valmistaa historiansa ensimmäistä kertaa myös vastapainotrukkeja. Järvenpäässä aloitetaan sähköisten Cat Lift Trucks ja Mitsubishi -vastapainotrukkien valmistus jo tämän kevään aikana.

Mitsubishi Heavy Industries sulkee tehtaansa Hollannissa ja siirtää sähköisten vastapainotrukkien tuotannon Roclalle. Muutos lisää Roclan vuosittaista tuotantomäärää noin 2500 trukilla.  Roclan tuotekehitys on jo vuodesta 2011 alkaen suunnitellut sähköisiä vastapainotrukkeja, joten tuotannon siirtyminen on lisätodiste MHI:n luottamuksesta suomalaisyritykseen.

Roclan mukaan yrityksen menestyminen kansainvälisen Mitsubishi Heavy Industriesin muiden tehtaiden joukossa on peruja vahvasta ja usein palkitusta tuotekehitysosaamisesta. Rocla oli ensimmäinen trukkivalmistaja, joka huomioi muotoilun merkityksen tuotteen käytettävyydessä ja tuotteen kilpailukyvyn parantamisessa.

Roclan tarkoituksena on löytää entistä enemmän synergiaetuja eri trukkimallien välillä. Lähitulevaisuuden tavoitteena on käyttää varastotrukeissa ja sähköisissä vastapainotrukeissa mahdollisimman yhtenäistä teknologia-alustaa.

Lue seuraavaksi