Uutiset

Työkoneet

RK Rakentajan Konevuokraamo laajentaa

Koneiden vuokraajana alueellisesti laajentumista hakeva RK Rakentajan Konevuokraamo Oy toimii Uudenmaan ja Varsinais-Suomen alueella. Nurmijärven Klaukkalasta lähtee vuokraukseen maanrakennus- tai työstökoneita yrityksen omalla kuljetuskalustolla. Uudet ja helppokäyttöiset koneet auttavat vuokraaja-asiakasta tekemään oman työnsä hyvin. RK Rakentajan Konevuokraamon henkilöstöllä on vahvaa osaamista rakennusalasta. Se helpottaa asiakasta saamaan oikean koneen oikealle työmaalle. Laajeneva liiketoiminta näkyy uuden kaluston hankkimisena.

Tuomas Hannula (oik.) ja Niko Tanila (vas.) tarkkailevat, että KH-Koneiden myymä Yanmar-kaivukone tottelee Petri Mattilaa kuten pitääkin. Taustalla näkyy RK Rakentajan Konevuokraamon hallitilat. Oma huolto- ja korjaushalli nostaa vuokrauskaluston käyttöastetta.

Toimitusjohtaja Tuomas Hannula on tyypillinen yrittäjä. Yrittäjä osaa hoitaa asioita monipuolisesti. Se tarkoittaa toimimista samaan aikaan oman ja asiakkaan menestyksen hyväksi. Rakentajan Konevuokraamon Tuomas Hannula ja yrityksen henkilöstö saa arvokasta apua tärkeältä yhteistyökumppaniltaan.

”RK:n kalustohankinnoissa on ilo olla mukana. Eteenpäin pyrkivä yrittäjä kannustaa myös konemyyjää. Tuomaksen kanssa toimimisesta saisi kerrottua monia hyviä tarinoita”, sanoo KH-Koneet Oy:n myyjä Pekka Gyldén. KH-Koneet luovutti RK Rakentajan Konevuokraamolle uusia vuokrauskäyttöön tarkoitettuja koneita toukokuussa 2017.

Verkosta onnistuu vuokraamisen aloittaminen helposti

”Olemme systemaattisesti panostaneet verkkokauppaamme. Asiakkaan täytettäväksi tarkoitetut lomakkeet, ehdot tai toimituslausekkeet löytyvät kotisivuiltamme. Myös vuokrattavien koneiden saatavuus näkyy verkkosivuillamme. Verkon kautta kulkeva asiakkaan täyttämä tieto tallentuu tietokantaan, joten tieto on valmiiksi sähköisessä muodossa esimerkiksi asiakkuuden avaamiseen. Sen seuranta onnistuu silloin helpommin”, perustelee Tuomas Hannula RK Rakentajan Konevuokraamon verkkonäkyvyyteen panostamista. Verkosta löytyvä lista vuokrattavan kaluston käyttötarkoituksesta on pitkä. Vielä pidempi on lista rakentajalle tarkoitetuista yksittäisistä

RK Rakentajan Konevuokraamo toimii Klaukkalassa Yrittäjänkulmassa.

vuokrakoneista. Sähköinen järjestelmä mahdollistaa kaluston hallinnan ja seurannan. Se auttaa asiakasta ja vuokraajaa. Pääosin RK:n palveluita käyttävät ammattimaisesti toimivat rakennusliikkeet, jotka asiakkaana tietävät koneen vuokraustarpeensa. Mutta myös tavallinen tee-se-itse -rakentaja löytää tarvitsemansa kaluston. Silloin tarvitaan tosin enemmän Tuomas Hannulan ja hänen kollegoiden osaamista. Oikean koneen valinta on tärkeää. Vuokrakoneen valintaan Tuomas käyttää asiakkaan kanssa mieluusti aikaa. Pelkkään vuokrattavan koneen valintaan ei RK Rakentajan Konevuokraamon palvelu pääty. Koneen kuljetus työmaalle hoituu lisäpalveluna. Perehdytys ja opastus koneen ohjekirjan käyttöön kuuluvat vuokraushintaan. Vakuutukset ovat tärkeitä, niistä huolehtii koneen osalta vuokralle antaja.

Kaluston yhtenäistäminen helpottaa hallintaa

Vuokrakaluston ylläpito ja korjaaminen vaativat osaamista ja kumppanuutta. Rakentajan Konevuokraamon omassa hallissa suoritetaan huollot ja pienet korjaukset. Lähellä sijaitsee KH-Koneitten Klaukkalan huoltopiste. Tuomas Hannulan mukaan keskittyminen konemerkkeihin tuo pitkällä aikavälillä etua.

”Käytämme Kramereita pyöräkuormaajissa, Yanmaria kaivukoneissa ja esimerkiksi Brokkia piikkauskoneissa. KH-Koneet toimii kahdessa ensin mainituissa merkissä tärkeänä kumppanina”, antaa Tuomas tunnustusta takaisin KH-Koneiden suuntaan. RK Rakentajan Konevuokraamo vuokraa pienkoneita erikoistöihin kuten kivien sahaamiseen tai leikkaamiseen. Timanttileikkauskalustossa kuluvia osia on paljon, joten kaluston tunteminen on oleellinen osa huolto- ja korjaustöistä. Vuokraajan vahvuutena on varsinaisten rakennustöiden oma osaaminen. Silloin oikea vuokrakone on oikeassa paikassa, se säästää kalustoa ja sitä kautta kaikkien kustannuksia.

Verkossa

www.rkvuokraamo.fi

www.kh-koneet.fi

Lue seuraavaksi