Uutiset

Työkoneet

Ritchie Bros. osti Mascuksen

Konehuutokauppoja eri puolilla maailmaa ja internetissä järjestävä Ritchie Bros. laajentaa toimintaansa myös muunlaisen konekaupan sektorille. Se nimittäin ilmoittaa hankkineensa omistukseensa vuonna 2001 perustetun nettiportaalin Mascuksen. Näin maailman suurin konehuutokauppoja järjestävä amerikkalaisyritys vahvistaa asemaansa Euroopassa. Kauppahinnaksi on kerrottu 24 miljoonaa euroa ja kolmen vuoden kehityksestä riippuen siihen voidaan lisätä vielä reilut kolme miljoonaa.

Mascus on kasvanut nopeasti viimeisen 15 vuoden aikana ja nykyään sillä on toimintaa Euroopan lisäksi Aasiassa, Afrikassa ja Pohjois-Amerikassa. Portaalista löytyy niin maarakennuskoneita kuin materiaalinkäsittelyyn ja metsään tarkoitettuja koneita ja laitteitakin. Myös maatalous- ja kuljetuspuoli ovat edustettuina.

Yhteensä 58 maassa toimiva Mascus kerää portaaliinsa 3,2 miljoonaa käyntiä kuukaudessa ja tällä hetkellä listattuna on reilut 370 000 myytävää artikkelia.

”Tämä fuusio on jälleen yksi askel kehittää Ritchie Bros.-yritystämme maailman johtavaksi monikanavaiseksi toimijaksi konekaupan alalla”, kommentoi kauppaa toimitusjohtaja Ravi Saligram (Ritchie Bros.).

Amsterdamissa pääkonttoriaan pitävä Mascus jatkaa toimintaansa entiseen tapaan, olemassa olevalla henkilökunnalla. Vuonna 1958 perustettu Ritchie Bros. toimii yhteensä 19 maassa ja sillä on 44 huutokauppapaikkaa eri puolilla maailmaa.

Myös Suomessa yritys on pitänyt jo muutamia konehuutokauppoja. Seuraava tapahtuma Suomessa on Mansen Mörinöiden yhteydessä pidettävät, uusien toimitilojen avajaiset Real Parkissa (1.-2.4.). Ensimmäinen huutokauppa uudessa sijainnissa pidetään toukokuussa 2016 osoitteessa Realparkinkatu 1, 37570 Lempäälä. OP.

Lue seuraavaksi