Uutiset

Työkoneet

Ritchie Bros. osti Euro Auctionsin

Meilläkin hyvin tunnettu, konehuutokauppoja maailmanlaajuisesti järjestävä Ritchie Bros. ilmoittaa ostaneensa toisen merkittävän huutokauppayhtiön Euro Auctionsin. Kauppahinta on noin 914 miljoonaa euroa.

Sekä fyysisiä että nettihuutokauppoja järjestävä Euro Auctions on perustettu vuonna 1998. Toinen yrityksen liikenimistä on Yoder & Frey. Yritys työllistää yli 200 ihmistä 14 maassa. Vuonna 2020 EA järjesti 60 huutokauppaa, joissa myytiin 90 000 nimikettä.

Ann Fandozzi

Niiden yhteenlaskettu myyntihinta oli noin 571 miljoonaa euroa. Huutokaupat pidettiin yhdeksässä eri maassa eli Englannissa, Pohjois-Irlannissa, Saksassa, Espanjassa, Arabiemiraateissa, Australiassa ja Amerikassa. Kaikkiin huutokauppoihin voi aina osallistua myös internetin kautta.

“Ritchie Bros. ja Euro Auctions sopivat täydellisesti yhteen tehden kaikki tarjoamansa palvelut entistä helpommiksi asiakkaille”, toteaa toimitusjohtaja Ann Fandozzi (Ritchie Bros.).

“Euro Auctionsin henkilökunta on uskomattoman tehokasta ja lahjakasta. Me osaamme” -asenne sekä asiakaslähtöisyys ja nykyteknologian hallitseminen ovat auttaneet Euro Auctionsin nopeaa kasvua, aivan kuten meilläkin”, jatkaa Fandozzi.

“Kauppa toteuttaa strategiaamme, kasvattaa liikevaihtoamme sekä nostaa osakkeittemme arvoa. Laajennamme näin asiakaspiiriämme, maantieteellisiä alueitamme sekä tuotevalikoimaamme.”

Moni suomalainenkin on vieraillut RB:n huutokaupoissa Hollannin Moerdijkissa.

Dave Ritchie ja hänen veljensä olivat minulle suuri inspiraation lähde, kun perustin aikanaan Euro Auctionsin. Muodostimme omankin filosofiamme pitkälti RB:n tuttuun asiakaskeskeiseen toimintaan. Kun nyt aloitamme yhteisen matkan, pystymme tarjoamaan asiakkaillemme yhä enemmän ostettavaa ja yhä laajempaa maantieteellistä kattavuutta. Puhumattakaan nykyteknologioiden tuomista mahdollisuuksista”, lisää johtaja Derek Keys.

Ritchie Bros. säilyttää tiedotteensa mukaan kaikki EA:n työtekijät sekä myös brändinimen. Uusi laajentunut yhtiökin tarjoaa edelleen tuttuun tapaan huutokauppa-artikkelien lisäksi muun muassa rahoitusta, vakuutuksia, takuupalveluita, kaluston tarkistuksia, rahtia, laivausta ym.

RB:n hallitus on hyväksynyt kaupan ja se saatetaan loppuun tämän vuoden lopussa tai heti vuoden 2022 alussa.Lue seuraavaksi