Uutiset

Työkoneet

Risto Eronen on kiinteistöhuollon palkittu ammattilainen

Vahvasti käsityökaluilla yrittäjäuransa aloittanut Eronen pitää nyt ajanmukaisella konekalustolla huolta 16 eri kohteesta, jotka sijaitsevat pääkaupunkiseudulla ja pääasiassa Oulunkylässä sekä myös Pukin- ja Pihlajamäessä. Suurin yhtiö on 80 huoneiston kokoinen ja pienimmät yksittäisiä rakennuksia.
”Kuulun Suomen Laatutakuu palvelut Oy:n Oma Talonmies –yrittäjiin. Hesarissa haettiin vuonna 2007 laatutakuuyrittäjiä kiinteistöjen hoitoon ja pääsin haastattelujen kautta rinkiin mukaan. Paketti oli valmis, koulutus tehokasta ja työmaat kuuluivat sopimukseen. Tosin sen jälkeen olen tasaisesti kasvattanut työmäärää ja nyt olen aika optimissa. Enempää ei enää pysty taloyhtiöitä yritykselle ottamaan”, aloittaa Eronen.
Eroselle kuuluu kaikki ulkoalueiden työt ruohonleikkuusta lehtien keräämiseen sekä lumenaurauksesta liukkaudentorjuntaan. Myös kiinteistöjen sisäpuoliset huoltotyöt ovat vastuualueena.
”Lomien yms. suhteen teemme tiivistä yhteistyötä tuttujen laatutakuuyrittäjien välillä. Kun töitä tarjotaan liian kaukaa, pyydämme yleensä lähempänä olevia tarttumaan asiaan. On kaikkien etu, kun siirtoajoa tulee mahdollisimman vähän”, lisää Eronen.
Erosen kiinteistöyhtiöt sijaitsevatkin varsin pienellä alueella, joten siirtyminen käy nopeasti ja kustannustehokkaasti. Kalustoa mies säilyttää Veräjälaaksossa sijaitsevassa tallissa.
”Ruohon leikkuuseen ja lehtien keräämiseen käytän Iseki SXG –ruohonleikkuria ja siihen liitettyä 550 litran vetoista kerääjää. Seinien vierestä ja muista ahtaista väleistä puhallan lehdet tosin ensi puhaltimella parempaan paikkaan. Nyt olen ensin varastoinut lehdet kasaan ja siitä siten myöhemmin Willellä kuormannut vaihtolavalle. Uusia hankintoja on Hilux ja siihen peräkärry. Koska Isekin kerääjä kippaa korkealle, niin jatkossa aion tehdä tyhjennyksen suoraan lavalle. Koko ajan näitä työn kulkuja pitää miettiä nopeammiksi ja tehokkaammiksi.”
Wille 345:n tilalle Eroselle oli syksyllä tulon päällä uusi Kramer 480 ja siihen kaappaava lumiaura sekä 1000 litran hiekotin. Sillä on tarkoitus suoriutua tämän talven lumitöistä sekä liukkauden torjunnasta. Vanha hiekotin oli tilavuudeltaan vain 250 litraa, joten senkin osalta tehokkuus kasvaa.
”Kalusto alkaa noiden hankintojen jälkeen olla kohdallaan”, toteaa Eronen sangen tyytyväisenä.
Taloyhtiöt eivät ole Erosen ringissä vaihtuneet. Kun työn hoitaa kunnolla ja ajallaan, niin se toimii parhaana konsulttina. Siinä lienee yksi syy vuoden Laatutakuuyrittäjäksi valinnalle.
”Ainakin minä olen kokenut Laatutakuujärjestelmän hyväksi pienyrittäjälle. Olen saanut alussa paljon neuvoja yritystoimintaan, mm. apua tarjousten tekemiseen. Kirjanpito tulee laatutakuuketjulta ja yhteistyö muiden yrittäjien kanssa on kitkatonta. Järjestelmä toimii tavallaan yrittäjän taustatukena.”
Suomen Laatutakuupalvelut Oy on perustettu vuonna 1993 ja siihen kuuluu nyt noin 200 yrittäjää 50:llä eri paikkakunnalla. Suomen Laatutakuu Palvelut Oy on Suomen Franchisingyhdistyksen jäsen.

Internet –osoite:  www.laatutakuu.fi

Lue seuraavaksi