Uutiset

Työkoneet

Uudet täyssähköiset kuormaajat Avant e513 ja Avant e527

Sähkökuormaajalla voi nyt työskennellä tehokkaammin kuin koskaan, myös erittäin kylmissä olosuhteissa. Avant Tecno Oy esittelee uudistuneen e- sarjan ja kolmannen sukupolven täyssähköiset kuormaajat, joiden uniikki akkuteknologia parantaa valmistajan mukaan entisestään sähkökoneiden kapasiteettia, hinnoittelua, turvallisuutta, työskentelyaikaa, kestävyyttä ja elinikää. Täyteen ladatulla Avant e527:llä voi tehdä töitä koko päivän.

Suomalainen pienkuormaajavalmistaja Avant Tecno Oy on toiminut jo vuosikymmenien ajan sähkökuormaajien kehityksen kärjessä. Nyt Avant tuo markkinoille kaksi uuden sukupolven täyssähköistä kuormaajamallia, Avant e513:n ja Avant e527:n, jotka uudistavat Avantin e-sarjan ja korvaavat edeltäjänsä eli e5- ja e6-mallit. Kuormaajat tulevat tuotantoon tammikuussa 2024.

Avant e527

Maailmanlaajuisesti uniikki akkuteknologia

Uudet kuormaajat on varustettu Avant Tecnon tytäryhtiön, Avant Powerin, valmistamilla Avant OptiTemp® -akkupaketeilla (13 kWh ja 27 kWh). Ainutlaatuinen akkutekniikka tuo kapasiteetin aivan uudelle tasolle, ja akkujen energiatiheys on valmistajan lupaamana maailman kärkeä. Patentoitujen ja kotimaisten litiumioniakkujen lämmönhallintajärjestelmä takaa kuormaajalle saman kapasiteetin kuumissa ja erittäin kylmissä lämpötiloissa. Monitasoinen suojaus tekee akuista erittäin turvallisia.

Tehoja vaativaankin ammattikäyttöön

Uudet Avant e513 ja Avant e527 -kuormaajat ovat ulkoisesti identtiset, mutta ero piilee akkujen kapasiteetissa. Avant e513 (13 kWh) on hyvä valinta lyhytaikaisempaan yhtäjaksoiseen käyttöön esimerkiksi karjatiloille, hevostalleille, puutarhojen kasvihuoneille tai tee-se-itse-käyttöön ja vapaa-aikaan.

Suuremman akun sisältävä Avant e527 -kuormaaja (27 kWh) sopii erinomaisesti vaativaankin ammattikäyttöön, esimerkiksi rakennus- ja purkualan urakoitsijoille. Täyssähköiset Avantit sopivat erinomaisesti ahtaissa sisätiloissa työskentelyyn sekä työmaille, joilla melulle ja päästöille on asetettu tiukat rajat.

Avant e513

Kokonainen työpäivä yhdellä latauksella

Kun Avant e527-kuormaaja (27 kWh) on ladattu aamulla täyteen, sillä voi valmistajan mukaan työskennellä kokonaisen työpäivän ajan. Koneen maksimikäyttöaika on keskiraskaassa työssä noin kuusi tuntia, kun Avant e513-kuormaajalla se on noin kolme tuntia. Kummankin kuormaajan akun voi ladata täyteen pikalaturilla vain noin 1,5 tunnissa, mikä mahdollistaa pitkätkin työpäivät.

“Markkinoilla on jo pitkään kaivattu täyssähköisiä kuormaajia, jotka vastaavat toimintakyvyltään yhä paremmin dieselkuormaajia. Tähän asti käyttöaika ja hinnoittelu ovat olleet keskeisiä sähkökuormaajiin liittyviä kysymyksiä, mutta Avantin uuden e-sarjan myötä ratkaisemme molemmat”, sanoo Jani Käkelä, Avant Tecnon toimitusjohtaja.

Avantin uudistunut e-sarja valmistajan listaamana:

  • Täyssähköinen kuormaajasarja. Täysin lähipäästötön, erittäin hiljainen, alhaiset käyttö- ja huoltokustannukset.
  • Kaksi mallia: Avant e513 (akkukapasiteetti 13 kWh) ja Avant e527 (akkukapasiteetti 27 kWh).
  • Erinomainen kapasiteetti sekä kuumissa olosuhteissa että kovilla pakkasilla.
  • Type 2 -lataus, s isäänrakennettu 230 V / 16 A akkulaturi vakiovarusteena. Maksimilatausvirtaa on kasvatettu 50 % edeltäviin Avant-sähkökuormaajiin nähden. Pikalataus jopa 1,5 tunnissa.
  • 2 sähkömoottoria: yksi ajohydrauliikkaa, toinen työhydrauliikkaa ja puomin käyttöä sekä ohjausta varten. Sähkömoottorin ansiosta maksimivääntömomentti on välittömästi käytössä, mikä takaa erinomaisen työntövoiman.
  • Entisestään parannettu moottoripaketin jäähdytysjärjestelmä pitää koneen lämmöt aisoissa myös pehmeässä maastossa. Lisää kuormituskestävyyttä lyhytaikaisessa kovassa työssä.
  • Päivitetty monitoiminäyttö antaa tiedot mm. akun varaustilasta, lämpötilasta, virrankulutuksesta, käyttötunneista, työhydrauliikan tuotosta sekä huoltotarpeista.•Sama ulkonäkö kuin Avantin dieselkäyttöisissä 500- ja 600-sarjan koneissa.


Lue seuraavaksi