Uutiset

Työkoneet

Rio Tinto ja Caterpillar kestävän kehityksen tiellä

Kaivosyhtiö Rio Tinto ja konevalmistaja Caterpillar ovat solmineet Australiassa aiepöytäkirjan autonomisten ja nollapäästöisten kiviautojen kehittämisestä. Näitä itseajavia kiviautoja tullaan käyttämään Rio Tinton kaivoksilla läntisessä Australiassa.

Yhteistyössä tullaan kehittämään Caterpillarin 220-tonnisesta 793-kiviautomallista autonominen ajoneuvo, jonka voimalinja on täysin nollapäästöinen. Rio Tinto ja Caterpillar valjastavat yhden Cat 793 -kiviauton tähän pilottiprojektiin testausta ja kehitystä varten.

Ennakoitavissa on, että maailman 35 ensimmäistä uutta Cat 793 -nollapäästöistä ja autonomista kiviautoa tullaan näkemään ajossa Gudai-Darrissa, kunhan projekti valmistuu. Gudai-Darri on Rio Tinton teknisesti edistynein rautamalmikaivos läntisessä Australiassa.

”Tavoitteistamme etusijalla on saavuttaa nollapäästöisyys kaikissa toiminnoissamme. Näihin tavoitteisiin pääseminen edellyttää innovatiivisia ratkaisuja sekä yhteistyötä laitetoimittajien, kuten Caterpillarin kanssa. Tämä yhteistyö edustaa pientä, mutta tärkeää askelta kohti tulevaisuutta”, sanoo Alf Barrios Rio Tintolta. ”Odotamme innolla, että pääsemme kehitystyöhön ja saamme nämä nollapäästöiset ajoneuvot ajoon mahdollisimman pian. Gudai-Darrissa pian nähtävä edistyksellinen teknologia tekee tästä kaivoksesta maailman johtavan toimijan uuden ajan kaivostoiminnassa.”

”Nollapäästöisyyden ja autonomisen ajon yhdistämisen samaan projektiin kertoo Rio Tinton vakaasta aikomuksesta saavuttaa uusia toimintamalleja. Toimittaessaan näitä uusia teknologioita eri toimipisteisiinsä, Rio Tinto pystyy entistä turvallisemmin kasvattamaan tuottavuutta ja tehokkuutta olemalla silti kestävän kehityksen polulla. Olemme iloisia, että saamme olla tällä samalla kestävän kehityksen matkalla yhdessä Rio Tinton kanssa ja odotamme innolla pitkäaikaista yhteistyötämme”, sanoo puolestaan Caterpillar Groupin presidentti Denise Johnson.

Vasemmalla Denise Johnson, Caterpillar ja oikealla Alf Barrios, Rio Tinto.

Rio Tinto ilmoitti kesäkuussa, että se aikoo ottaa käyttöön Gudai-Darrissa maailman ensimmäisen täysautonomisen vedenkuljetusauton, jonka perustana on kiviauto. Myös sen tulee toteuttamaan Caterpillar.

Rio Tinton Gudai-Darrin kaivoksen vaihe kakkosessa on käynnissä 44 miljoonan dollarin soveltuvuustutkimusprojekti.


Lue seuraavaksi