Uutiset

Työkoneet

RinoMachine Oy – keltaista kalustoa Saksasta

Raisiossa toimiva RinoMachine oy laajentaa palvelukonseptiaan yhä enemmän räätälöityihin palveluihin. Oiva osoitus asiakkaan ehdoilla toimimisesta on erilaisten edullisten kone-erien etsiminen maan rajojen ulkopuolelta. Nyt yrityksen varasto täydentyi 60:lla Atlas Copco -tuotteella, jotka hankittiin yhtenä suurena eränä Saksasta. Saksalainen konekauppa Strimak luopui kaikista Atlas Copco -tuotteistaan ja RinoMachinen Juha Nurmi tarttui tilaisuuteen tuoda koko loppuvarasto edullisia tärylätkiä, hiertimiä, tärypalkkeja, betoniviborja ym. Suomeen.

Yksi kokoelman helmi on radio-ohjattu LH804.

”Tunnen Strimakin yrityksenä jo aiemmilta vuosilta, ja he ovat tarjonneet varastoaan jo pidemmän ajan meille. Vasta nyt hinta saatiin sellaiselle tasolle, että homma kannatti. Lähes puolet koko erästä on jo meiltä myyty muutamalla puhelinsoitolla ja Facebookin avulla”, kertoo Nurmi ja lupaa loppujen laitteiden lähtevän asiakkalle reilusti alle ohjehintojen. Kannattaa siis kysyä.

”Strimakin ja muidenkin tuttujen saksalaisyritysten kanssa on tarkoitus tiivistää yhteistyötä entisestään. Tulemme väijymään vastaavia eriä Suomen rajojen ulkopuolelta jatkossakin.”

”Olen tehnyt tuontia esimerikiksi Saksasta paljon menneinä vuosina ja autan mielelläni myös asiakkaita löytämään edullisia ja toimivia koneita ja laitteita Keski-Euroopasta. Esimerkiksi Strimak myy vähän käytettyä maarakennuskalustoa, jonka tuomisessa voin avustaa. Heidän nettisivuiltaan voi katsoa tarjontaa”, lisää Nurmi.

RinoMachinen uusi edustus on saksalainen Weber, joka on perheyritys ja valmistaa muun muassa vankkarakenteisia ja laadukkaita tärylevyjä useassa ei kokoluokassa. Maahantuojana näille toimii Artve Trading oy.

”Kiersimme Baumassa katsastamassa uutta tärylevyedustusta. Halusimme ehdottomasti ammattikäyttöön soveltuvan laatumerkin, joten mitkään Kaukoidän tuotteet eivät tulleet kysymykseen. Baumassa tutustuimme Weberin osastolla kaikkiin yrityksen tuotteisiin ja Artven kanssa solmittiin sopimus niiden myynnistä”, jatkaa Nurmi.

Jatkossakin Nurmi lupaa esitellä työmailla ammattikäyttöön tarkoitettuja edustuksiaan.

”Tulevaisuudessa aloitamme myös oman tuontiedustuksen, suunnitelmat ovat olemassa”, päättää Nurmi.

Weberin tiivistyskalusto on nyt RinoMachinen myynnissä. Vankasti ammattikäyttöön tarkoitettuun perheeseen kuuluu muun muassa Weber CR6 (vas.), joka painaa 412 kiloa ja omaa 52 kiloNewtonin keskipakovoiman. Pohjalevyn leveys on 590 millimetriä ja moottorina on 7,5 kilowatin tehoinen Hatz. Laitteessa on muun muassa tiivistyksen tasosta kertova mittari. Baumassa esitelty uutuus on skandinaaviseen tarpeeseen hyvin iskevä CFR 90 (15 kN). Pohjalevy on melkein pyöreä, mitä pohjoismaiset asiakkaat ovat toivoneet. Laite painaa 90 kiloa ja työleveys on 430 millimetriä. Bensiinimoottorina on Honda GX160.

RinoMachinen edustus eli hollantilainen Hoeflon toi Baumaan ensimmäisen täyssähköisen (12 kW) tela-alustaisen kappaletavaranosturin. Mallimerkintä on C30 ja työpaino noin 9 000 kiloa. Kone kykenee nostamaan ja kantamaan vauhdissa kahden tonnin painoisen taakan ja tuettuna nostamaan jopa kahdeksan tonnia. Voimanlähteenä on litiumioniakut ja laturivaihtoehtoja on kaksi (230 ja 400V)

Nostureiden lisäksi Hoeflon valmistaa teloilla kulkevaa, akkukäyttöistä radio-ohjattavaa kuljetusalustaa TC1. Poreammeen kuljetus on tälle 1 200 kilon kantavuuden omaavalle laitteelle helppo nakki. Alusta kulkee kätevästi paikasta toiseen vaikka pakettiautossa, sillä sen mitat ovat: pituus 1450 x leveys 800 x korkeus 420 millimetriä.Omapaino on 500 kiloa. Tyhjät akut lataantuvat (230 V/50 Hz) täyteen valmistajan mukaan 13 tunnissa. Maksimi kaltevuus, missä laitetta voi ajaa, on 25 astetta.

Lue seuraavaksi