Uutiset

Työkoneet

Riiholla Tuurissa synttärikekkerit

Eturintamassa Riihon pihamaalla olivat Riiho-yhtiöihin kuuluvan Entrepot Trade Oy:n maahantuomat kiinalaiset kaivukoneet Yuchai ja JCM. Uusina malleina näistä esiteltiin JMC 921F ja metsäalustainen JCM 917M, jossa on isomman koneen alakerta. Tämä mahdollistaa muun muassa 1300 mm leveiden telojen käytön symmetrisenä asennuksena. Yuchailta uutta oli YC15-8 minikone sekä YC20-8. Lyhytperäistä uutta mallistoa edusti YC60SR ja pian tulossa kerrottiin olevan myös lyhytperäinen YC75SR. Luonnollisesti muukin mallisto oli näytillä.

Vaihtokoneitakin oli hyvä valikoima ja niiden katselun lomassa sai vatsansa täyttää herkullisella loimulohella ja päälle oli tarjolla luonnollisesti kakkukahvit.
Tutustumista oli myös viime vuonna valmistuneessa Teräsvälityksen hallissa. Paikalla oli lisäksi useiden yhteistyökumppaneiden edustajia esittelemässä tuotteitaan.
Uutisena kerrottiin Mauri Riihon nimitys Etelä-Suomen alue-edustajaksi. Hänen toimipaikkansa on Tampereella.

Tuulivoimaa

Välttämätön puheenaihe syntymäpäivillä oli mäkeen noussut tuulivoimala. Jukka ja Terho Riiho hankkivat tämän 600 kW:n voimalan Saksasta käytettynä. ”Voimala modernisoitiin Suomessa vaihdelaatikon osalta, joka on laitoksen ainoa kuluva osa. Tämä on ollut käytössä Saksassa lähellä Tanskan rajaa sisämaassa, joten tämä on mitoitettu sisämaakäyttöön”, kertoo hankkeen puuhamies Terho Riiho.

”Tarvitsemme itse korkeintaan neljänneksen voimalan tuottamasta sähköstä, loput myymme valtakunnanverkkoon. Voimala maksaa itsensä kymmenessä vuodessa, jonka jälkeen tarvitsemamme sähkö on ilmaista. Nyt peruskunnostuksen jälkeen voimala pyörinee noin 25 vuotta ilman suurempia remontteja”, arvelee Terho Riiho. ”Liiketoimintana tämä ei varmaan ole järkevintä toimintaa, mutta yrityksemme vihreät arvot ajavat tässä kohdassa tulosajattelun edelle. Kokonaiskustannukset projektilla olivat noin puoli miljoonaa euroa.”
Hankkeesta kertyneellä kokemuksella ja yhteyksillä Riihoilla on valmius toteuttaa vastaavia hankkeita myös muille. Sopiva paikka toiselle omallekin voimalalle on jo katsottuna.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi