Uutiset

Työkoneet

Rentti myy McCloskeyt Suomessa

Viime vuonna Metso allekirjoitti sopimuksen kanadalaisen liikuteltavien murskaus- ja seulontalaitteiden valmistajan McCloskey International -yhtiön ostamisesta. Kaupan avulla Metso laajensi tarjontaansa kivenmurskausteollisuudessa maailmanlaajuisesti ja vahvisti läsnäoloaan etenkin maarakennusalan urakoitsijoiden keskuudessa.

”Nyt on vuosi yhteiseloa takana ja McCloskeyn perinteinen jälleenmyyjävetoinen organisaatiorakenne on toiminut hyvin. Suurin muutos on ollut jälkimarkkinoiden kehittäminen ja siinä on onnistuttu”, kertoivat Metsolla McCloskeyn liiketoimintaa johtava Toni Laaksonen ja McCloskeyn jälkimarkkinointijohtaja Antti Paavilainen Pirkkalassa syyskuussa.

Aikaisemmin McCloskeylla on panostettu varsinkin konemyyntiin ja -vuokraukseen. Nyt Antti Paavilainen ja varaosien tuotepäällikkö Juha-Pekka Vilpas ovat kehittäneet merkin jälkimarkkinointia paremmin jälleenmyyjiä ja loppuasiakkaita palvelevaksi kokonaisuudeksi.

Juha Leivo (vasemmalta), Teemu Hietaoja, Juha-Pekka Vilpas, Antti Paavilainen ja Toni Laaksonen lupaavat entistäkin parempaa palvelua McCloskey-asiakkaille.

Vihreästä väristään tunnettu

McCloskey pidetään jatkossakin omana tuotemerkkinä ja myyntiä jatketaan globaalisti jälleenmyyjien kautta. Tuoteryhmälle on rakennettu oma organisaatio, jonka tehtävänä on vastata merkin tuotekehityksestä ja markkinoinnista. Tämä ratkaisu on ollut jo kaupanteon aikana yhteisenä suunnitelmana myös ostajan ja myyjän välisissä keskusteluissa.

”Kuluneen vuoden aikana jälleenmyyjät ja markkinat on vakuutettu McCloskey-tuotemerkin pysyvyydestä. Samalla on viestitty tuotevalikoiman laajentumisesta ja panostuksesta jälkimarkkinoinnin kehittämiseen ja toimivuuteen. Uusi omistaja on myös tuonut McCloskeylle lisää mahdollisuuksia kehittyä”, kertoo Toni Laaksonen.

McCloskey siirtyi Metson omistukseen viime vuonna. Suomen myyntiä, huoltoa ja varaosatoimintoja hoitaa jatkossakin Rentti, jolla on omat toimipisteet Pirkkalan lisäksi Vantaalla, Turussa ja Honkajoella.

Metsolla on liikuteltavien murskaus- ja seulontalaitteiden segmentissä oman Metso-tuotemerkin lisäksi McCloskey- ja Jonsson-brändit. Näistä jokaisella merkillä on omat asiakassegmentit, jotka poikkeavat toisistaan ja keskinäistä kilpailua ei juurikaan silloin muodostu. Nämä tuotemerkit pidetään jatkossakin ominaan.

McCloskeyn tuotevalikoima on aina puhutellut urakoitsijoita, joille laitteiden helppo ja nopea siirrettävyys sekä käytettävyys ovat tärkeässä roolissa. Jatkossa urakointikäyttöön suunniteltua laitevalikoimaa monipuolistetaan tuomalla myös jätteidenkäsittelyyn uusia ratkaisuja.
”Aktiivisesti toimiva jälleenmyyjäverkosto on McCloskeyn vahvuus ja sen toiveet otetaan huomioon myös tuotekehityksessä. Silloin uudet laiteratkaisut palvelevat loppukäyttäjiä parhaiten”, toteaa Toni Laaksonen tulevista tuotekehityksen linjauksista.

Nopeaa ja tehokasta palvelua

Jälkimarkkinointia on kehitetty edelleen ja Suomessa asiakkaille on tarjolla tehokkaat toimituskanavat ja suorat kontaktit jälleenmyyjän kautta. Rentti on toiminut McCloskeyn edustajana jo kahdeksan vuotta. Nopeat vasteajat ja nopeat toimitukset ovat asiakaspalvelussa Rentin ryhmälle arkipäivää.

Pirkkalan, Vantaan ja Honkajoen toimipisteisiin saadaan useimmat osat jo seuraavalle päivälle, ellei niitä löydy jo suoraan varastosta. McCloskeyn varaosien Euroopan päävarasto sijaitsee Pohjois-Irlannissa ja toimitukset sieltä ovat hyvinkin nopeita.

”Loppukäyttäjien tarpeeseen halutaan vastata ja useimmat varaosatarpeet on pyritty tuotteistamaan, jolloin palvelu on nopeaa ja tehokasta. Kaikki tämä vaatii myös tiivistä yhteistyötä jälleenmyyjien kanssa ja sitä on lisätty entisestään”, kertoo Antti Paavilainen.

Kotimainen McCloskey-tiimi

”Ensimmäiset reaktiot viime vuonna tehdystä yrityskaupasta olivat hämmentyneet ja tiedote piti lukea pariinkin kertaan”, sanoo Rentin toimitusjohtaja Juha Leivo. Nopeasti ajatukset kääntyivät positiivisiksi ja kuluneen vuoden mittaan käsitys on vain vahvistunut.
”Tässä on tavallaan myös meidän McCloskey-tiimimme kasvanut Tonin, Antin ja Juha-Pekan myötä”, toteaa Leivo. ”Täytyy sanoa, että homma toimii ja tuki on lähellä.”

Metson ostaessa McCloskeyn se oli suurin yksityisomisteinen alan toimija maailmassa. Nyt se on kokonaismarkkinoilla viiden suurimman tuotemerkin joukossa. Suomalaisen asiakkaan kannalta merkittävää on paikallisen jälleenmyyjän saama tuki kotimaiselta päämieheltä. Metsolla on pitkä kokemus alalta, mikä tukee myös tuotekehitystä ja tuotevalikoiman laajentamista.

Rentin Juha Leivo ja Teemu Hietaoja ovat olleet tuomassa vihreitä seuloja ja murskaimia Suomeen jo vuodesta 2006 alkaen. Kaikkiaan McCloskey-merkkisiä koneita on Suomessa reilut viitisenkymmentä, kertovat Leivo ja Hietaoja.
 ”Selvästi suurin osa myydyistä laitteista on seuloja ja niiden kysyntä on ollut vilkasta myös tänä vuonna”, sanoo jatkossa konemyyntiin enemmän keskittyvä tuotepäällikkö Teemu Hietaoja.

Myös vuokraamalla

Tällä hetkellä McCloskeyn uusilla koneilla on kohtuulliset toimitusajat. Laitteita on jälleenmyyjillä varastossa, ja maksimissaan uuden seulan tai murskaimen toimitusaika on noin kahdeksan viikkoa.
”Alan globaalit markkinat ovat tänä vuonna hieman laskeneet, mutta ensi vuodesta odotetaan jo selvää kasvun vuotta”, sanoo Toni Laaksonen lähivuosien kehityksestä.

Rentin valikoimassa on McCloskeyn tuotteita myös vuokrakäyttöön, johon ne soveltuvat luotettavuutensa ja helppokäyttöisyytensä ansiosta erinomaisesti.
”Koneet eivät ole yliteknisiä, vaan ne saadaan helposti pidettyä töissä”, sanovat Juha Leivo ja Teemu Hietaoja Rentiltä.

”Olemme suunnittelemassa vielä tähän syksyyn myös McCloskey-seulontapäiviä Vantaalle. Siellä voi tutustua konevalikoimaamme laajemmin oikeassa työympäristössä. Meillä on vahva tarkoitus jatkossakin vihertää Suomen seula- ja murskainmarkkinoita ainakin väriltään”, päättää Juha Leivo.


Lue seuraavaksi