Uutiset

Työkoneet

RealMachineryn kasvusuunnitelmalle vahvistusta

Arvo Sijoitusosuuskunta on sijoittanut 3 miljoonaa euroa valtakunnalliseen maanrakennusalan konetaloon RealMachineryyn. Kyseessä on vuoden aikana jo toinen merkittävä sijoitus konekaupan kasvuyhtiöön. Arvon sijoitus yhdessä toukokuussa toteutetun Capman Growth Equity -rahaston sijoituksen kanssa antaa RealMachinerylle erinomaiset valmiudet jatkaa pohjoismaisen kasvusuunnitelmansa toteuttamista.

”Kunnianhimoinen tavoitteemme on kasvaa alan johtavaksi toimijaksi valtakunnallisesti. Lisäksi pyrimme laajentumaan Pohjoismaihin tarjoamalla myös sinne alan asiakaslähtöisintä palveluamme. Nyt saimme kasvuumme mukaan Capmanin ohella toisen arvomaailmamme mukaisen sijoittajan Arvosta”, kertoo RealMachineryn toimitusjohtaja ja pääomistaja Mikko Uusi-Marttila.

Kati Peltomaa                                  Mikko Uusi-Marttila

”Toteutunut sijoitus RealMachineryyn laajentaa Arvon sijoitussalkkua strategiamme mukaisesti valtakunnalliselle tasolle. Pääomasijoituksemme ovat tähän saakka painottuneet ydinalueellemme Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalle. Tässä ensimmäisessä valtakunnallisessa sijoituskohteessamme meillä on mahdollisuus poikkeukselliseen arvonluontiin yhdessä kokeneen yrittäjän, sitoutuneen henkilöstön ja Capmanin ammattilaisten kanssa”, toteaa Arvo Sijoitusosuuskunnan sijoitusjohtaja Kati Peltomaa tyytyväisenä.

Sijoitukset vahvistavat RealMachineryn visiota kasvaa johtavaksi pohjoismaiseksi konetaloksi. Vuoden 2019 tavoitteena on käynnistää liiketoimintaa Ruotsissa. Myös Baltian markkina-aluetta tarkastellaan parhaillaan.  Arvomaailmaansa vastaavien pääomasijoittajien lisäksi RealMachinery haluaa sitouttaa omaa henkilökuntaansa kasvutarinaan. Jokaisella työntekijällä RealMachineryssä on ollut mahdollisuus osallistua osakkeiden merkintään. 

”Ilahduttavan moni henkilökunnastamme on halunnut tarttua tilaisuuteen. Kilpailu hyvistä työntekijöistä markkinoinnilla on kiivasta ja haluamme motivoida henkilökuntaamme tarjoamalla myös mahdollisuuden sijoittaa yritykseen”, kertoo Mikko Uusi-Marttila.

Vuonna 2010 perustettu RealMachinery oy on valtakunnallinen täyden palvelun konetalo, joka myy, vuokraa, huoltaa, korjaa sekä varustelee maanrakennuskoneet jokaiseen käyttötarkoitukseen. Vuonna 2018 muodostetun RealMachinery-konekonsernin liikevaihto oli noin 75 miljoonaa euroa ja yritys työllistää noin 130 henkilöä.

Arvo Sijoitusosuuskunta on vuonna 1914 perustettu Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalla toimiva alueellinen sijoitus- ja kehitysosuuskunta, jonka omistavat osuuskunnan noin 25 000 jäsentä. Viimeisimmän viiden vuoden aikana osuuskunta on tehnyt alueellisia sijoituksia noin 30 miljoonalla eurolla, turvannut alueelle yli 1250 työpaikkaa ja jakanut omistajajäsenilleen tuottoa 66 miljoonaa euroa. Alueellisten sijoitusten lisäksi osuuskunta on hajauttanut sijoituksiaan finanssisijoituksiin ja valikoituihin valtakunnallisiin pääomasijoituksiin.

Lue seuraavaksi