Uutiset

Työkoneet

RealMachinery – lisätehoa nykyaikaiseen konekauppaan

RealMachinery on tehnyt yhteistyösopimuksen markkinointiyhtiö Sawex Oy:n kanssa. ”Meillä on nyt kaksi Sawexin myyjää Itä-Suomen alueella kasvattamassa myyntivoimaamme sillä alueella. He ovat matkustavia myyntimiehiä, eli konepihaa heillä ei ole, vaan varastossa olevat koneet ovat edelleen täällä Nokialla eikä toimintamme ole tässä toimipisteessä muuttunut järjestelyn seurauksena mitenkään”, kertoo RealMachineryn toimitusjohtaja Matti Tuokko.

Selvyyden vuoksi mainittakoon, että RealMachinery ja RealMachine ovat sama yritys. ”Tulin taloon viime helmikuussa ja ensimmäistä sähköpostia ulkomaille kirjoittaessani totesin, että en voi käyttää muotoa RealMachine. Nimi muutettiin siis käytännön syistä”, taustoittaa Tuokko. Yrityksen virallinen nimi on siis RealMachinery Oy, mutta RealMachine on edelleen olemassa aputoiminimenä ja se on vielä monessa paikassa näkyvissä.

Asiakaspalveluun uudet ulottuvuudet

RealMachinery on koko toimintansa ajan tunnettu valtavirrasta poikkeavasta tavasta tehdä konekauppaa. Tänä keväänä lanseerattu konevuokraus on hyvä esimerkki nykyaikaisen kaupankäynnin suuntauksista. ”Vuokraamamme koneet ovat myynnissä ja vuokrasopimus tehdään sopivasta koneesta, joka voi matkanvarrella vaihtua asiakkaan kanssa niin sovitusti. Jos vuokrattu kone myydään, niin tilalle vaihdetaan vastaava kone, jonka saamme hyvien hankintayhteyksiemme avulla toimitettua varsin nopeasti. Ajatuksena on, että tapauksesta riippuen vuokrakone vaihdetaan noin kahden viikon sisään vastaavaan, jonka jälkeen ostettu kone voidaan toimittaa ostajalle”, kertoo Tuokko.

”Vuokrauksesta saamamme palaute on ollut positiivista. Asiakkaan etu on, että koneeseen voi käydä tutustumassa työmaalla. Tällöin on mahdollista kokeilla konetta oikeissa työmaaolosuhteissa ja haastatella kuljettajaa, jolloin käytettävissä on ulkopuolinen näkemys koneesta ja sen kunnosta. ”

”Alkukesän aikana myyntivarastomme onkin vaihtunut mukavasti ja olemme saaneet hankittua uutta kysyttyä tavaraa tarjolle. Samalla saamme yhä tuoreempaa vuokrakalustoa. Vuokrattujen koneiden huolto kuuluu vuokrasopimukseemme, jolloin vuokraajan ei tarvitse huolehtia näistä asioista ja toisaalta me pystymme kontrolloimaan koneen kuntoa vuokrauksen ajan ja siten myymään asiallisesti huollettua hyväkuntoista kalustoa. Vuokraustoiminnan aloittamisesta huolimatta meillä on edelleen hyvä valikoima maarakennuskoneita konepihallamme”, huomauttaa Tuokko.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi