Uutiset

Työkoneet

Real Madridin tuleva kotipesä – maailman paras?

Legendaarisella Real Madridin Santiago Bernabéu -kotistadionilla ovat viimeisen vuoden aikana jyllänneet jalkapallomiljonäärien sijaan kaivu- ja purkukoneet. Espanjalaisen huippuseuran vuonna 1947 avatun areenan tämänkertainen kasvojenkohotus tuo fasiliteetit ja tekniikan 2020-luvulle.

Valmistuttuaan sen luvataan vaatimattomasti olevan maailman parhaan stadionin. Yhtenä erikoisuutena on uusi teräsrakenteinen julkisivu, joka voidaan valaista näyttävästi ja sen pintaan voidaan heijastaa vaikkapa videota tai valokuvia. Kaikki katsojapaikat ja kenttä eli koko rakennus voidaan myös kattaa sään mukaan liikuteltavilla katoilla, joiden rakenteet kasvattavat stadionin korkeutta kymmenisen metriä. Paljon uutta digitaalista tekniikkaa tuodaan niin itse stadionille kuin fanien kännyköihin. Katso alta mitä tulemaan pitää:

Koko kolme ja puoli vuotta kestävän, vuonna 2019 aloitetun hankkeen kustannusarvio on noin 820 miljoonaa euroa. Istumapaikkoja uudistetullakin stadionilla tulee olemaan entisen stadionin verran eli 81 000. Rakentaminen on vielä kesken, joten valmiille areenalla pelaajat pääsevät vuoden 2022 lopussa tai heti seuraavan vuoden alussa. Mahtaa vuosina 2009-2018 Real Madridin paidassa nahkakuulaa potkinut Cristiano Ronaldokin kaivata takaisin Madridiin tämän kolosseumin nähtyään.

Maailman arvokkaimmaksi jalkapalloseuraksi mainitun Real Madridin puheenjohtaja ja liikemies Florentino Pérez halusi uudistuksen myötä stadionin yhteyteen myös ostoskeskuksen ja hotellin. Tämä ei kuitenkaan ensivaiheessa toteutunut, mutta paljon ravintoloita ja kauppoja saatiin silti suunnitelmiin sisällytettyä.

Tämä on tärkeää, sillä uusi stadion tulee olemaan jalkapallosta kiinnostuneiden turistien ”must nähtävyys” Madridissa. Niitä riittänee, sillä Real Madridin jalkapallojoukkuetta seuraa yli 250 miljoonaa ihmistä eri sosiaalisen median kanavissa. Yksin Instagramissa sillä on 103 miljoonaa fania. Mainittakoon, että esimerkiksi kotimaisella Veikkausliigaa johtavalla HJK:lla vastaava luku on 24 500.

Kuvan copyright dMol
Espanjalainen dMol -purkuyhtiö purkaa parhaillaan legendaarisia kulmatorneja vanhalta areenalta Komatsu PC50HRD-10 -purkukoneella. Kuvan copyright Komatsu Europe.

Katso alta miten työmaa on edennyt reilun vuoden aikana

Tilanne työmaalla kesäkuussa 2020:

Tilanne työmaalla syyskuussa 2020:

Tilanne työmaalla helmikuussa 2021:

Tilanne työmaalla heinäkuussa 2021:

Lue seuraavaksi