Uutiset

Työkoneet

Rautajärven tekee yksilölliset ja vaativat koneistus- ja korjaamotyöt


Tuomo Hietanen ohjaa kokeneesti plasmaleikkurin toimintaa Rautajärven Konehuollon Kangasalan toimipisteessä. Ammattitaito ja hyvä konekanta takaavat ripeät ja laadukkaat koneistuspalvelut.


Rautajärven-nimen alla toimivat Rautajärven Konehuolto Oy sekä Rautajärven Varaosa Oy ovat tuttuja nimiä maamme raskaan konekaluston ammattilaisille.Maarakennus- ja rakennuskoneiden, kuljetuskaluston sekä nostolaitteiden ja henkilönostinten huolto-, korjaus- ja tarkastustöiden parissa Kangasalla ja Tuusulassa toimivat yritykset ovat tunnettuja laadukkaasta ja nopeasta palvelusta.  Yritysten toiminta on laajentunut tasaisella vauhdilla ja nyt merkittävimmät investoinnit on kohdistettu monipuolisten koneistus- ja korjauspalveluiden kehittämiseen.

Matti Tuokko ja Janne Sipilä kasvattavat Rautajärven-brändin tunnettavuutta monipuolistumisen ja ammattitaidon korkean tason kautta. Onnistumisesta kertoo jatkuvasti kasvava huippumerkkien edustusmäärä.

Rautajärven-yrityksissä on koko historian ajan kiinnitetty runsaasti huomiota asiakaspalautteeseen, ja toimintaa on kehitetty sen perusteella nopeidenkin toimien kautta. Asiakaskunnalta on tullut runsaasti toiveita metallituotteiden korjaamisesta ja valmistamisesta niin maarakennuksen kuin kuljetusalan puolelta, ja niinpä Rautajärven on ottanut omaamansa koneistuspuolen ammattitaidon tarkemmin käyttöönsä niin Kangasalan kuin Tuusulan toimipisteissä. Metallipuolen konekantaa on samalla kasvatettu niin määrän kuin kokoluokan puolesta, ja kaikki hoidetaan Rautajärven tyyliin nopeasti, laadukkaasti ja kustannustehokkaasti.

Oma osasto takaa laadun

Rautajärven Kangasalan toimipisteessä koneistuksille on varattuna täysin erillinen halliosasto, mikä varmistaa tarvittavan puhtauden vaativissa työtehtävissä. Järeät sorvit, poltto- ja plasmaleikkurit, jyrsimet ja hitsauslaitteet mahdollistavat isojenkin kappaleiden käsittelyn, ja hallin järeä siltanosturi tekee siirroista turvallista.

Hyvänä esimerkkinä Rautajärven yksilöllisen suunnittelun ja valmistuksen tasosta toimii rakenteilla oleva kääntyvä tunkkausteline. Osan erillinen valmistus säästää asiakkaan rahaa ja aikaa huomattavasti.

”Asiakaskuntamme työtehtävät ovat yleensä hyvin kiireellisiä, sillä isojen koneiden seisokit työkohteissa maksavat paljon. Monia osia ei ole varastoissa Suomessa tai edes naapurimaissa, joten tarjoamamme nopea palvelu on asiakkaalla todella järkevä ratkaisu. Pystymme suorittamaan tiloissamme hyvin monipuolisia tehtäviä ja kappalemäärien pienuus ei ole meille ongelma. Olemmekin valmistaneet esimerkiksi porakoneiden mastoja, sylinterien varsia, päällirakenteiden kiinnikkeitä sekä kuormaimien pikakiinnikkeitä, ja perinteisen konepajaosaamisen ansiosta toimivat ratkaisut saadaan räätälöityä ongelmallisissakin tilanteissa. Meillä on myös erinomaiset yhteiskumppanit, jos projektissa tarvitaan erityisen yksilöllistä suunnitteluosaamista”, kertoo Rautajärven Konehuollon korjaamoista vastaava osakas Janne Sipilä.

Asiakaspalvelun taso korkealla

Koneistupalvelujen kehittäminen on osa Rautajärven strategiaa, jossa asiakas pystyy monipuolisten palvelujen kautta säästämään niin rahaa kuin aikaa.

Omien avarien tilojen ansiosta Rautajärven koneistuspalvelut onnistuvat vauhdikkaasti laadusta tinkimättä. Työlaitteiden koko ja siltanosturin järeys mahdollistavat suurienkin tuotteiden valmistuksen.

”Tunnemme asiakaskuntamme tarkoin ja tiedämme myös heidän työtehtävänsä, minkä ansiosta osaamme suositella kannattavia ratkaisuja niin huoltoihin kuin korjaustoimiin. Myös koneistuspuolen konekanta on rakennettu asiakkaamme huomioiden, minkä ansiosta työt sujuvat nopeasti ja laadukkaasti. Tarkat mittauslaitteet, sorvit ja plasmaleikkurit soveltuvat raskaan alan tehtäviin ja ison metallivarastomme ansiosta töihin päästään heti käsiksi. Metallipuolen työstökonekantaa on samalla kasvatettu, myös kokonsa puolesta, sorvissa on panostettu isoon karaporaukseen sekä pitkään kärkiväliin, ja jyrsimessä 1600 millimetriä pitkään pöytään. Tavoitteenamme on ollut nostaa asiakastyytyväisyyden tasoa, ja palautteen perusteella olemme tässä myös onnistuneet. Asiakkaat ovatkin olleet tyytyväisiä koneistus- ja korjaamopalvelumme ripeyteen ja laatuun sekä ongelmanratkaisukykyyn”, korostaa Rautajärven perustaja ja omistaja Matti Tuokko.

Kaikki kerralla kuntoon

Koneistus- ja korjaamopalveluiden kehittämisen lisäksi Rautajärven toiminta kasvaa jatkuvasti tasaisesti tarkkojen suunnitelmien mukaan.

”Olemme hyvin tyytyväisiä huoltoedustuksiemme toimivuuteen ja tulemme julkaisemaan vielä lokakuun aikana merkittäviä uusia huoltoedustussopimuksia, jotka korostavat toimintamme korkean laadun saamaa arvostusta alalla. Myös säännöllisesti järjestetyt merkkikoulutuksemme ovat saavuttaneet suosion, ja kysynnän kasvun kautta niiden määrää tullaan lisäämään entisestään. Kaiken takana onkin asiakaspalvelun tason nostaminen entisestään niin palvelujen laadukkuuden kuin monipuolisuuden avulla”, päättävät Sipilä ja Tuokko.

Lue seuraavaksi