Uutiset

Työkoneet

Raskone ja VR – luotettavaa ja pitkäjänteistä yhteistyötä päällirakenteissa ja kunnossapidossa

Tällä kertaa Raskone Oy:n koritehtaan tehdaspäällikkö Marko Oksanen luovutti VR:n tuotepäällikkö Jussi Sepälle kaksi VW Crafteria, jotka on varustettu Raskoneen koritehtaan valmistamilla Craneliner-alumiinilavapaketeilla. Paketteihin kuuluu alumiinilavat sekä Ferrari-nosturit. Lisäksi luovutettavana oli VW Transporter pakettiautoon toteutettu huoltoautovarustus. Autot menevät VR Radan kunnossapitotehtäviin.

VR:n ajoneuvopalveluista vastaava tuotepäällikkö Jussi Seppä arvostaa erityisesti Raskoneen koritehtaan tuotteistusta ja standardisointia, jonka ansiosta päälirakennetoimitukset tapahtuvat nopeasti ja täsmällisesti. Päälirakenteet voidaan rakentaa valmiiksi ennen alustojen saapumista, jolloin ajoneuvo saadaan nopeasti käyttöön. Kaikista Raskoneen koritehtaan päälirakenteista löytyy myös tarkat tiedot valmistusnumeron perusteella, joten esimerkiksi uusi ja täsmälleen alkuperäistä vastaava sivulaita voidaan lähettää rikkoutuneen tilalle toiselle puolelle Suomea näkemättä itse ajoneuvoa.

VR:llä on omaa ajoneuvokalustoa runsas tuhat yksikköä. Tällöin on myös ymmärrettävää, että kalustoa uusitaan vuosittain ja uusia päälirakenteitakin tarvitaan. Sen lisäksi kaluston kunnossapito vaatii melkoiset resurssit. Näihin haasteisiin Raskone on pystynyt vastaamaan tarjoamalla koritehtaan toimesta asiakkaan tarvitsemia varustelupalveluita sekä koko maan kattavan korjaamoverkostonsa voimin hoitamaan kaluston kunnossapitoa.

Miika Nyrö

Lue seuraavaksi