Uutiset

Työkoneet

Purkutyömaille kattavasti

Terra-Team Oy:n purkutyömaille tarkoitettua työvälinevalikoimaa oli Maxpossa esillä runsaasti. Hollantilainen Dehaco valmistaa laitteita sekä tehtaallaan Hollannissa että alihankkijoilla. Erno Lahti ja Jeroen van Voorden esittelivät Konepörssille muun muassa purkutyömaan pölynsidontaan tarkoitettua Tera 60 -vesisumutinta.

Dehaco valmistaa vastaavia laitteita monissa eri kokoluokissa, mutta juuri 514 kiloa painava malli Tera 60 on Lahden mukaan osoittautunut kysytyksi. Laitteessa ei ole perinteisiä, kalkkipitoisesta vedestä helposti tukkeutuvia suuttimia. Dehacon itse kehittämä suihkutus tapahtuu pyörivän ja siten vesisuihkun hajottavan rullan läpi (Demto Rotor).

Tera 60 -vesisumuttimen kantamaksi luvataan maksimissaan jopa 60 metriä, jolloin asetus on Power boost. Kahdella muulla asetuksella päästään 45 (Eco) ja 55 metriin (Eco boost). Veden kulutus on edellä mainitusta asetuksesta riippuen 500–4 500 litraa tunnissa. Sähköä kuluu 4 500 litran tuotolla 16 kilowattia tunnissa, kun alimmillaan riittää kuusi kilowattia. Käyttöjännite on 380 volttia.

Tera 60 -vesisumuttimen sydän on Dehacon oman kehitystyön tuloksena syntynyt veden suihkutusjärjestelmä. Terra-Teamin Erno Lahti (oik.) ja Dehacon Jeroen van Voorden kertoivat, että pyörivä rulla korvaa perinteiset suuttimet. Miehet lupaavat järjestelmälle tukkeutumattoman toiminnan.

Lue seuraavaksi