Uutiset

Työkoneet

Ponvia osaksi A-Insinöörit-konsernia

A-Insinöörit on vahvistanut infrasuunnittelun palvelujaan ostamalla siltoihin sekä vesi- ja satamarakenteiden suunnitteluun erikoistuneen, oululaisen Insinööritoimisto Ponvia Oy:n koko osakekannan. A-Insinöörien Oulun suunnittelu- ja konsulttiorganisaatio kasvaa samalla yli 160:een rakennetun ympäristön asiantuntijaan.


Otsikkokuva: Yksikönjohtajana jatkava Ponvian toimitusjohtaja Tuomo Järvenpää (oik.) ja A-Insinöörien toimialajohtaja Vesa Järvinen Helsingin Jätkäsaaressa Rokkiporkkana-sillalla. Ponvia vastasi Hyväntoivonpuiston taitorakenteiden suunnittelusta.


Valtakunnallinen rakentamisen suunnittelu- ja konsulttiyhtiö A-Insinöörit on ostanut silta-, vesi- ja satamarakenteiden suunnittelijana tunnetun Insinööritoimisto Ponvia Oy:n osakekannan loppuosan. Enemmistöosuus Ponviasta siirtyi A-Insinööreille kesäkuun alussa yhdyskuntasuunnittelutoimisto Plaanaa koskeneen yrityskaupan yhteydessä.

20 asiantuntijaa Oulussa työllistävän Ponvian tunnustusta saaneisiin suunnittelutöihin lukeutuvat mm. Vuoden 2020 siltana palkittu Vekaransalmen silta (Sulkava) sekä Vuoden Ympäristörakenteena 2020 palkittu Jätkäsaaren Hyväntoivonpuisto (Helsinki).

”Ponvia on alalla arvostettu, laatuun sitoutunut suunnittelukumppani, jonka arvot ja osaaminen sopivat erinomaisesti A-Insinöörien asiakas- ja kasvutavoitteisiin. Vahvistamme edelleen kyvykkyyttämme palvella luottokumppanina suurissa ja vaativissa yhdyskuntasuunnittelun hankkeissa. Ponviasta saamme palvelutarjoomaamme myös uutta vesi- ja satamasuunnittelun erikoisosaamista”, toimialajohtaja Vesa Järvinen sanoo.

Toimialajohtaja Vesa Järvinen, A-Insinöörit, civil engineering.

Vuonna 2005 perustetun Ponvian palveluihin kuuluu rakenneteknisen suunnittelun lisäksi myös rakennuttamis- ja projektinjohtopalveluja. Ponvia toimii parhaillaan Oulun seudulla mm. Hailuodon kiinteän yhteyden sekä vuoden 2025 Vaakunakylän asuntomessualueen ranta- ja taitorakenteiden suunnittelijana.

”Yhdessä A-Insinöörien sekä jo aiemmin osaksi A-Insinöörejä liittyneen Plaanan alue-, liikenne-, tie-, katu-, ja ympäristösuunnittelijoiden kanssa voimme tarjota yhden katon alta kokonaisvaltaiset ratkaisut eri puolille Suomea, myös suuriin ja merkittäviin hankkeisiin”, yksikönjohtajana jatkava Ponvian toimitusjohtaja Tuomo Järvenpää sanoo.

Yksikönjohtaja Tuomo Järvenpää, A-Insinöörit, civil engineering.

Ponvia jatkaa toimintaansa nykyisellä nimellään silta- ja vesirakenteiden suunnitteluyksikkönä osana A-Insinöörien yhdyskunta- ja ympäristösuunnittelun toimialaa. Kaikki asiantuntijat jatkavat A-Insinööreissä vanhoina työntekijöinä, ja myös entiset omistajat pysyvät mukana toiminnassa.

Viimeaikaisten yritysostojen (Ponvia, Plaana sekä Silvea ja Airlon) myötä A-Insinöörit on kasvanut Oulun talousalueella yli 160 asiantuntijan palvelutaloksi, johon kuuluu talonrakennuttamisen konsultoinnin ja rakennesuunnittelun lisäksi talotekniikan, yhdyskuntasuunnittelun sekä silta- ja vesirakenteiden suunnittelun yksiköt.

Yrityskauppa osakekannan loppuosan osalta toteutui 5.8.2022. Fuusio A-Insinöörien toimialayhtiö A-Insinöörit Civil Oy:hyn tapahtuu myöhemmin.Lue seuraavaksi