Uutiset

Työkoneet

Pohjola Rakennus mukaan korjausrakentamiseen

Pohjola Rakennus -konsernin tavoitteena on kasvaa rakennusalan markkinoita nopeammin. Lisää kasvua haetaan nyt korjausrakentamisen sektorilta, kun uusi tytäryhtiö Pohjola Korjausrakennus Oy on aloittanut toimintansa.

– “Pohjola Rakennuksen projektinjohtomalli ja asuntojen kehittämisen konsepti voidaan hyvin ottaa käyttöön myös korjausrakentamisessa”, konsernijohtaja Juha Metsälä toteaa.

Suhdanteet ovat heitelleet uudisrakentamista, mutta korjausrakentamisen määrä ollut Suomessa jatkuvassa nousussa jo 1980-luvulta. Vuonna 2013 korjausrakentamisen määrä ylitti uudisrakentamisen. Tilastokeskuksen mukaan talonrakentamisen arvo oli vuonna 2015 Suomessa 22,6 miljardia euroa, josta korjausrakentaminen muodosti 12,2 miljardia euroa. Tästä summasta 7,1 miljardia tuli asuinrakennusten peruskorjauksista.

– “Uskon, että voimme ratkaista asiakkaittemme kiinteistöihin liittyviä ongelmia ja ammattitaitoisella korjausrakentamisella tuottaa sekä omistajien että asukkaiden toivomia asuntoja”, Juha Metsälä linjaa.

Haastaja pääkaupunkiseudulle

Pohjola Rakennus -konserni kasvaa laajentamalla toimintaansa korjausrakentamiseen. Pohjola Korjausrakennus Oy:n toimitusjohtajana on Esa Surakka.

Pohjola Korjausrakennus Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty RI/RKM AMK Esa Surakka. Hän on korjausrakentamisen pitkän linjan ammattilainen ja vastannut hyvin vaativista peruskorjauskohteista pääkaupunkiseudulla. Hän siirtyy uuteen tehtäväänsä Lemminkäinen Talo Oy:stä.

– “Tavoitteena on kasvattaa Pohjola Korjausrakennuksesta vahva haastaja muille alan urakoitsijoille pääkaupunkiseudulla. Tulevaisuus näyttää laajennammeko toimintaa myös muihin kasvukeskuksiin”, Esa Surakka toteaa.

– “Ensisijaisesti keskitymme laajoihin peruskorjauksiin. Pelkät kiinteistöjen linjasaneeraukset eivät kuulu toimintamme painopisteisiin”, Esa Surakka kuvaa.

Pohjola Rakennus -konserniin kuuluu jo entuudestaan emoyhtiö Pohjola Rakennus Group PRG Oy:n lisäksi tytäryhtiöt Pohjola Rakennus Oy Uusimaa, Häme, Infra, Keski- ja Itä-Suomi sekä Länsi-Suomi. Konsernin liikevaihto oli 191 miljoonaa euroa vuonna 2016. Konserni työllistää yli 1 900 henkilöä, omaa henkilöstöä on noin 170.

pohjolarakennus.fi

Lue seuraavaksi