Uutiset

Työkoneet

Pohjoismaissa otetaan kaikki irti verkkokaupasta

Skandinavia tunnetaan maailmalla innovatiivisuudestaan. Maineen takana lienee edistyksellinen ja itsenäinen ajattelutapa. Myös taloudellinen vauraus ja pienet asukasmäärät voivat helpottaa uusien ideoiden toteuttamista käytännössä, ja pitkät välimatkat kannustavat etsimään tapoja tehdä asiat mahdollisimman tehokkaasti.

Joka tapauksessa kenellekään ei ole varmasti yllätys, että Pohjoismaat ovat internetin käytön osalta johtava alue maailmassa. Laadukkaat verkkoyhteydet luovat hedelmällisen maaperän verkkokaupan kasvulle. Verkkokauppaa suosivatkin niin nuoret kuin vanhat, eikä se rajoitu vain kuluttajakauppaan. Internet on kiinteä osa jokapäiväistä elämää.

Myös koneita ja kuorma-autoja

Koneiden ostaminen ja myyminen ei ole tässä suhteessa poikkeus. Alalla pitkään toiminut Ritchie Bros. pystyy vastaamaan ainutlaatuisella tavalla paikallisten markkinoiden tarpeisiin, ja globaali yritys on havainnut Pohjoismaiden avoimuuden B2B-innovaatioille. Ritchie Brosin Pohjois-Euroopan myyntijohtaja Jacobo Garcia toteaa: ”Pohjoismaiset asiakkaamme tunnistavat erinomaisesti uudet tilaisuudet ja tarttuvat niihin hanakasti. Hyvä esimerkki tästä on verkkohuutokauppojen varhainen omaksuminen.” Ritchie Brosin asiakastiedot tukevat tätä huomiota. ”Pohjoismaiset ostajat innostuivat verkkohuutokaupoista toden teolla vuonna 2009, ja yhdessä vaiheessa ne olivat alueella jopa 30 % suositumpia kuin muualla Euroopassa. Muu Eurooppa kirii eroa umpeen mutta on edelleen jäljessä Pohjoismaista.”

Kaikki yhdestä paikasta

Ritchie Bros. vetoaa pohjoismaiseen asiakaskuntaan tarjoamalla valinnanvapautta. ”Meillä on joustava monikanavainen alusta, johon sisältyy tehokkaita osto- ja myyntivaihtoehtoja”, Jacobo selittää. Suosittu myyntisivusto ja Ritchie Brosin tytäryhtiö Mascus on myös hyvin tunnettu pohjoismaisessa konekaupassa, mikä lisää asiakkaiden luottamusta yritykseen. Meklarien vetämien paikan päällä käytävien hintavarauksettomien huutokauppojen lisäksi Ritchie Bros tarjoaa nykyään myös verkkohuutokauppoja IronPlanetin kautta sekä Marketplace E -verkkomarkkinapaikan, jossa myyjät voivat määrittää hintavarauksen. ”Kaikissa kanavissa huutokauppoihin pääsee osallistumaan verkon välityksellä. Jokaisella kanavalla on kuitenkin omat erityispiirteensä liittyen kaupankäyntiprosessiin, hinnoitteluun ja ajoitukseen. Juuri tämä erottaa Ritchie Brosin muista”.

”Maantieteellä on iso merkitys”, Jacobo kuvailee. ”Koneiden kuljettaminen kaukaa lähimpiin kaupunkeihin tai Manner-Eurooppaan vie aikaa, rahaa ja resursseja. IronPlanetissa asiakkaat voivat myydä koneita omalta pihaltaan ja saada silti parhaat tarjoukset lähikaupungista tai jopa toisesta maanosasta.”

Ritchie Bros. on aiemmin järjestänyt Suomessa useita paikan päällä käytäviä huutokauppoja, ja lokakuussa 2017 se toteutti ensimmäisen pohjoismaisen verkkohuutokaupan. Tapahtuma keräsi heti suuren osallistujajoukon. ”Myyjät suosivat alustoja, joiden kautta on helppo tavoittaa globaali ostajakunta”, Jacobo toteaa. “Mutta olipa kyse sitten paikan päällä käytävästä huutokaupasta tai puhtaasta verkkohuutokaupasta, Ritchie Brosin omistautuneet ja osaavat asiantutijat ovat aina myyjien ja ostajien tukena.”

Seuraava pohjoismainen verkkokauppa järjestetään IronPlanet.comissa 28. maaliskuuta. ”Järjestämme mielenkiintoisen pohjoismaisen huutokauppatapahtuman ja markkinoimme sitä globaalisti. Koneiden lisääminen myyntiin käy helposti, ja luvassa on mainioita tilaisuuksia sekä myyjille että ostajille.”

Tulevaisuudessa verkkokaupan suosion odotetaan kasvavan Pohjoismaissa entisestään – olipa kyse sitten taulutelevision ostamisesta kotiin tai raskaiden koneiden myymisestä eniten tarjoavalle.

Lue lisää osoitteesta www.ritchiebros.com.

Lue seuraavaksi