Uutiset

Työkoneet

Pohjoismainen yhteistyö haastaa koneohjauksen markkinat

Ruotsalainen laajamittainen mittaus- ja koneohjausyritys L5 Navigation Systems Ab on aloittanut yhteistyön tanskalaisen koneohjausvalmistajan Unicontrolin kanssa. Tavoitteena on saada maarakennuskoneiden hallinta seuraavalle tasolle käyttäjäystävällisyyden, laadun ja työnkulun suhteen Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa.

Yhteistyön ensimmäinen hedelmä on uudenlaisen kaivukoneiden koneohjausjärjestelmän julkaiseminen. Järjestelmässä korostuu kehittäjiensä mukaan sen käytön yksinkertaisuus, unohtamatta edistyneempien käyttäjien tarvitsemia toimintoja. Järjestelmän avulla kuljettaja luvataan voivan keskittyä täysin siihen mihin ja missä määrin hän kaivaa samanaikaisesti, kun hän sekä dokumentoi että varmistaa suoritetun työn laadun.

’Unicontrol on erittäin iloinen saadessaan julkaista tämän uutisen yhdessä L5 Navigationin kanssa. Unicontrol 3D -ohjelmiston, yhdistetyn laitteistoalustan ja L5:n paikallisen läsnäolon ja tietämyksen avulla olemme vakuuttuneita siitä, että meillä on tuote, joka sopii kaiken tyyppiselle käyttäjille ja tarpeille. Olemme erittäin tyytyväisiä tietoon, että kaikki
pohjoismaiset asiakkaat ovat turvallisissa käsissä L5:n kokeneen henkilökunnan ja laajan palveluverkoston kanssa”, sanoo Unicontrolin toimitusjohtaja E. Ehsan.

”Järjestelmän ydin on Unicontrolin 3D-ohjelmisto. Sen ovat alusta alkaen kehittäneet henkilöt, joilla on sekä syvällistä ymmärrystä että pitkä kokemus teollisuudesta. Päätavoitteena on ollut helpottaa koneiden käyttäjien arkea. Visio, joka on täysin sama kuin L5 Navigationilla”, kertoo Johan Spector L5 Navigationilta.

Johan Spector

Helppokäyttöisyys tavoitteena

”Monet käyttäjät ovat pitäneet koneohjausta hieman monimutkaisena, mutta nyt näemme, että meillä on hyvät mahdollisuudet saada useammat käyttämään tätä erittäin helppokäyttöistä järjestelmää ja sen kaikkia ominaisuuksia. Meillä on myös aina kunnianhimoisena tavoitteenamme löytää asiakkaallemme ratkaisu, joka takaa paremman kannattavuuden nopeammin.”

”Kaikki toiminnot ovat käden ulottuvilla ajon aikana joko napin painalluksina tai napauttamisilla. Lisätoimintojen alavalikot ja asetukset ovat tarkoituksellisesti piilotettuina niin, että kuljettaja ei häiriinny tarpeettomista tiedoista. Samalla saadaan samalla mahdollisimman
hyvä yleiskatsaus”, lupaavat kehittäjät.

Laitteistoalusta koostuu sekä uusista että olemassa olevista tuotteista,
jotka valitaan huolellisesti L5 Navigationin ja Unicontrolin yhteisen kokemuksen perusteella. Järjestelmä toimitetaan aina kaikkien satelliittijärjestelmien sijainnin laskemiseen, mikä mahdollistaa ajon vaikeissakin olosuhteissa.

Uuden anturitekniikan luvataan lisäävän nopeutta huomattavasti ja se reagoi pienimpäänkin liikkeeseen ilman lepatusta. Nämä ominaisuudet
yhdessä takaavat erittäin luotettavan ja tarkan järjestelmän.

”Saamamme palautteet useilta viiteasiakkailtamme, jotka ovat arvioineet ja testanneet L5 Navigation- ja Unicontrol-sovelluksia, vahvistavat sekä nopean oppimisen että vakaan suorituskyvyn.”

”Kaikki toiminnot ovat yhdistettyinä pilvipalveluun Unicontrol Cloud, jonka avulla koneen omistaja tai urakoitsija hallinnoi konettaan helposti lähettämällä mittaustiedostoja ja vertailumalleja kentän ja toimiston välillä. Etätuki on painikkeen takana”, jatketaan tiedotteessa.

Järjestelmää markkinoidaan L5 U3D-X-nimellä. L5 Navigation myy, tukee ja huoltaa sitä Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa.

Virallinen myynti alkaa 1. maaliskuuta 2021 ja tilauksia voi tehdä välittömästi.

Lue seuraavaksi