Uutiset

Työkoneet

Pohjoismaiden suurin nosturi luovutettiin

Pohjoismaiden suurin nosturi luovutettiin Meyer Turun käyttöön.

Pohjoismaiden suurin nosturi otettiin juhannusviikolla käyttöön Meyer Turun telakalla. Konecranesin toimittamaa Goliath-nosturia käytetään yhä vain suurempien laivojen rakentamiseen telakalla, jossa tuotantoa ollaan voimakkaasti modernisoimassa.

“Yleensä me luovutamme suuria korkean teknologian tuotteita asiakkaillemme, mutta tällä kertaa me olemme itse asiakkaana. Uusi nosturi on keskeinen osa 200 miljoonan euron tuotannon kasvattamisohjelmaamme, sillä se kolminkertaistaa päivittäisen nostokapasiteettimme. Pystymme tulevaisuudessa nostamaan isompia suurlohkoja, mikä vuorostaan mahdollistaa tuotantomme teollistamisen pidemmälle. Ja tämä pukkinosturi on myös erinomainen esimerkki kahden suomalaisen yhtiön yhteistyöstä, sillä rakensimme itse alihankkijana Konecranesille nosturin 2 500 tonnia painavan pääkannatinpuomin. Olemme erittäin tyytyväisiä siitä, että saamme uuden nosturin auttamaan meitä tilauskirjamme lupausten täyttämisessä”, sanoo Meyer Turun toimitusjohtaja Jan Meyer.

Konecranes vastasi uuden nosturin suunnittelusta, tarkkuusmoottoreista, sähköasennuksista, automaatiojärjestelmistä sekä rakenteellisista osista. Meyer Turun suurta terästuotannon volyymia ja laatua hyödynnettiin pääkannatinpuomin rakentamiseen ja kiinnittämiseen paikalleen.

”Yhteistyömme Meyer Turun kanssa on ollut erittäin mielenkiintoista. Toimitimme tänne Goliath-nosturin jo vuonna 1976, ja ylpeänä voin todeta, että viimeaikaiset modernisoinnit ovat jatkaneet myös sen käyttöikää. Olen tietysti myös ylpeä uudesta korkean teknologian nosturista, jonka olemme tänään luovuttaneet käyttöön. Siinä on uusinta teknologiaa ja useita ominaisuuksia, jotka optimoivat sen käyttöä. Toivotan Meyer Turulle onnea, ja olen varma, että nosturit auttavat rakentamaan yhä suurempia aluksia tulevaisuudessa”, Konecranesin toimitusjohtaja Panu Routila sanoo.

Konecranesin yli 40 vuotta sitten toimittama nosturi jatkaa toiminnassa. Jatkossa vanha nosturi kääntää 100 tonnin lohkoja ympäri – tärkeä ja oleellinen tehtävä laivanrakennuksessa.

Uusi nosturi on näkyvin osa Meyer Turun laajaa 200 miljoonan euron investointiohjelmaa. Ohjelman muita investointeja ovat muun muassa uusi levyleikkauslinjasto, uusi paneelilinjasto sekä useat merkittävät IT-investoinnit.

”Rakennamme Turun telakasta modernia, dataohjattua laivankokoamistehdasta. Tietystikään uudet laitteet eivät yksin riitä, vaan meidän täytyy koko ajan myös rekrytoida lisää laivanrakentajia ja kouluttaa henkilökuntaamme saadaksemme mahdollisimman suuren hyödyn uusista tiloista ja koneista”, Jan Meyer toteaa.

Goliath-nosturi numeroina:

Nostokapasiteetti: 1 200 t
Korkeus: 120 m
Raideleveys: 154 m
Nostokorkeus: 90 m
Kulkunopeus: 30 m/min
Kulkuraiteiden pituus: 750 m

 

 

Lue seuraavaksi