Uutiset

Työkoneet

Pitkän linjan konemyyjä Pekka Niemi 70 vuotta

Pekan työura alkoi vuonna 1961, kun 21-vuotias nuorimies meni ensin harjoittelijaksi ja sitten myyjäksi Keskolle. Vuonna 1966 Pekka siirtyi varsinaisesti konepuolelle Keskon Tampereen konttoriin vt. osastopäälliköksi. Keskon ajoilta Pekan mieleen on jäänyt perusteellinen koulutus konemyyjäksi ja erityisesti oppi-isänä toiminut Seppo Tuomi. Vuonna 1973 Pekka siirtyi Volvolle edustamaan maansiirtokoneita ja metsäkoneita. Seuraava työjakso kului vuosina 1983–1985 Machineryn palveluksessa, jolloin Pekka myi Lännen-koneita, Clark Michiganin sekä Valmetin pyöräkuormaajia.

Vuonna 1986 Pekka aloitti työt Rotatorilla konemyyjänä ja myöhemmin vaihtokonepäällikkönä. Vuodesta 1997 Pekka on tehnyt konekauppaa humppilalaisen Suomen Telakone Oy:n palveluksessa ja tekee vielä tänäkin päivänä voimavarojensa mukaan.

Pekan jaksaminen konemyyjänä perustuu pitkiin isältä pojalle kestäneisiin luottamuksellisiin asiakassuhteisiin, mielekkääseen työhön ja optimistiseen luonteeseen.

Paljon on konekauppa muuttunut Pekan 45 vuoden myyjäuran ja muutaman tuhannen myydyn koneen aikana. Alussa saatettiin kiertää viikkokaupalla maakunnissa urakoitsijoiden luona ja puhelutkin piti tilata keskuksesta. Sitten tulivat kuvaan ARP-puhelimet sekä NMT-puhelimet, jotka helpottivat työtä huomattavasti. Tänä päivänä ovat sitten kännykät ja sähköpostit eikä enää tarvitse ajaa 150 000 km vuodessa.

Vapaa-aikanaan Pekka kalastaa, harrastaa raviurheilua (penkiltä) ja mökkeilee.

Lue seuraavaksi