Uutiset

Työkoneet

Pihasuomela luottaa Yanmarin laatuun

Piharakennus J. Suomela Oy eli tuttavallisemmin Pihasuomela on Huittisissa toimiva monipuolinen piha- ja viherrakentamisen erikoisosaaja, joka on myös jätevesijärjestelmien asiantuntija. Mari ja Juha Suomelan vuonna 2006 toiminimenä perustettu yritys on kasvanut ja monipuolistunut tasaisen varmalla tahdilla, ja tällä hetkellä yritys työllistää 15 henkilöä sekä lukuisan määrän aliurakoitsijoita. Koneinvestoinneissa Pihasuomela luottaa laatumerkkeihin, ja nyt yrityksen valikoimaan liittyi KH-Koneiden edustama Yanmar Vio57-tela-alustainen kaivukone.

KH-Koneiden Jukka Heiskala luovutti toukokuun alkupäivinä uuden Yanmar Vio57 -kaivukoneen Pihasuomelan kovaan käyttöön. Juha, Mari ja Rami Suomela lupaavat uudelle koneelle pitkiä työpäiviä ja monipuolisia työtehtäviä.

Pihasuomelan toimintaan tutustuttaessa huomio kiinnittyy nopeasti yrityksen hyvään ilmapiiriin ja perheyrityksen positiiviseen ja kehittymiseen tähtäävään asenteeseen. Marin ja Juhan lisäksi yrityksen ydinryhmään kuuluu myös vahvasti perheen poika Rami, ja kaikki tarvittava tieto kulkee osakkaiden välillä takuuvarmasti suoraan ja usein sopivan huumorin reunustamana. Hyvän hengen lisäksi yrityksen merkittävä vahvuus on myös Huittisen ja alueen muiden taajamien vahva innovatiivisuus, mikä konkretisoituu tehokkaassa alihankintatoiminnassa sekä vahvassa yhteistyöhengessä. Tämä mahdollistaa suurienkin projektien onnistuneen ja laadukkaan suorittamisen tiukkojenkin aikataulujen puitteissa.

Suunnittelusta toteutukseen

Mari ja Juha Suomelan taustat soveltuivat mainiosti viheralan yrityksen perustamiseen, sillä Marin puutarhurin koulutus yhdistettynä Juhan rakennusalan kokemukseen täydensivät toisiaan onnistuneesti.

”Lähdimme liikkeelle pienimuotoisilla nurmikko- ja muilla pihatöillä, ja ilmeisesti työn laatu miellytti asiakaskuntaa, sillä kyselyjä alkoi tulla myös isompiin urakoihin. Erityisesti yrityspuolelta alkoi tulla tarjouspyyntöjä esimerkiksi rakennusliikkeiltä sekä vesiyhtiöiltä, ja vuonna 2014 palkkasimme ensimmäiset omat vakituiset työntekijämme. Samalla kultaakin arvokkaampi yhteistyöverkostomme kasvoi, ja eri paikkakuntien toimijoista, kuten Biolan Ekomestarista ja FANN Ympäristötekniikasta tuli hyviä yhteistyökumppaneita. Hyvänä esimerkkinä toimii myös huittislainen maa- ja vesiurakoitsija Jarttu Oy, jolle teemme aliurakointia erilaisissa projekteissa. Oman osaamisen ja kumppanuuksien ansiosta pystymmekin tarjoamaan asiakkaille kattavat kokonaispalvelut aina suunnittelusta viimeistelyyn, mikä tekee kaikesta asiakkaalle helppoa ja kustannustehokasta”, kertoo Mari Suomela.

Pihasuomelan edustamilla Stop Digging -maaruuveilla perustusten rakennus sujuu helposti, nopeasti ja kustannustehokkaasti.

”Toimintamme on laajentunut myös maantieteellisesti nopeasti ja Huittisten seutukunnan lisäksi meillä on erikokoisia urakkakohteita niin pääkaupunkiseudulla kuin Tampereen, Porin ja Turun alueella. Kuuntelemme erittäin tarkoin asiakkaidemme palautetta ja olemme kehittäneet palveluitamme toivottuihin suuntiin. Näin tälläkin hetkellä toimintoihimme kuuluu piha- ja viherrakentamisen lisäksi jätevesijärjestelmien myynti ja asennus sekä monipuoliset kiinteistöjen ulkoalueiden huoltotoimet.

 Uutena aluevaltauksena meillä on puolestaan ruotsalaisten Stop Digging -maaruuvien edustus, johon oli omien hyvien käyttökokemusten kautta helppo lähteä”, lisää Juha Suomela.

Konekannan taso kunnia-asia

Suomelat tietävät hyvin, että laadukas työn jälki vaatii ammattitaitoisen henkilökunnan lisäksi huippuluokan työlaitteet.

”Konevalikoimaamme kuuluu tällä hetkellä viisi kaivukonetta, viisi kuormainta, neljä kuorma-autoa, kaksi traktoria sekä kaikkiaan noin 70 pienkonetta, kuten ruohonleikkureita sekä sahoja. Konehankinnoissamme osaamme arvostaa itse koneen lisäksi asiakaspalvelun tasoa sekä jälkimarkkinointipalveluiden nopeutta ja kattavuutta sekä esimerkiksi sijaiskoneiden ripeää saatavuutta. Tässä suhteessa KH-Koneiden Jukka Heiskalan asiantuntemus ja yrityksen huoltoverkoston laajuus ovat olleet varmoja valintoja.”

Yanmar Vio57:n nimikin kertoo 5 700 kilon kokoluokasta. Kompaktista kokoluokasta huolimatta esimerkiksi kaivusyvyys on mukavat 4 185 millimetriä. Yanmarille annettu Sekofixin pinnoituskäsittely pitää puolestaan koneen ulkopinnat kunnossa kovissakin olosuhteissa.

”Hankimme ensimmäisen Yanmar-kaivukoneen käytettynä vuonna 2017 ja olemme olleet merkin luotettavuuteen hyvin tyytyväisiä. Nyt toukokuun alussa riviimme liittynyt uusi Yanmar Vio57 -kaivukone on jo koekäytössä osoittautunut toimintaamme hyvin soveltuvaksi koneeksi. Pehmeä hydrauliikka, kokoonsa nähden hyvä voimakkuus ja ulottuvuus, ohjaamon mukavuus sekä ohjauslaitteiden loogisuus ovat vakuuttaneet nopeasti”, kertoo konepuolen asiantuntija Rami Suomela.

Ruiskupinnoituksella lisävuosia

”Uutuuskoneella, kuten kaikilla muillakin koneillamme on edessään vuosien työura, ja haluammekin varmistaa niiden luotettavan toiminnan jo ennakoitavasti. Merkittävä osa suunnitelmallisuuttamme on koneiden ruiskupinnoitus, jonka meille suorittaa huittislainen Sekofix. Ruiskupinnoitus pitää koneen maalipinnan kunnossa, lisää tyylikkyyttä, helpottaa pestävyyttä sekä huollettavuutta, mikä kaikki näkyy positiivisena koneen pitkän historian kustannuskehityksessä sekä jälleenmyyntiarvossa. Ruiskupinnoitus onkin hintaansa nähden kannattava sijoitus, ja niinpä myös uusin Yanmar sai pinnalleen Sekofixin polyuretaanipohjaisen käsittelyn”, lisää Juha Suomela.

Huittisissa palvellaan hymyssä suin

Jo lyhyen vierailun aikana tuli nopeasti selville Pihasuomelan reipas ja iloinen asenne työtehtäviin, mikä näkyy hyvinä tuloksina ja henkilökunnan viihtyvyydessä.

Pihasuomelassa ei yrityksen jatkuvuudesta tarvitse huolehtia. Toisen polven konemies Rami Suomela on tyytyväinen Yanmarin käytettävyyteen sekä kokoonsa nähden hyvään tehokkuuteen sekä ulottuvuuteen.

”Huittisten alueelta löytyy hyvien yhteistyökumppaneiden ja aliurakoitsijoiden lisäksi edelleen osaavia ja ahkeria työntekijöitä, joille töiden urakkaluonteisuus ei ole ongelma. Kannustamme työntekijöitämme myös oma-aloitteellisuuteen, ja heidän paristaan tuleekin usein hyviä ideoita toimintatapojen ja työkoneiden valinnan tai vaikkapa palvelumuotojemme suhteen. Pidämmekin silmämme tarkoin auki, ja uusia, toimintaamme tukevia palveluja mahtuu aina mukaan. Suuntaamme katseemme pitkälle tulevaisuuteen ja haluamme varmistaa Pihasuomelan menestyksen monipuolisen palveluvalikoiman avulla vuosiksi eteenpäin”, päättävät Mari ja Juha Suomela.


Lue seuraavaksi