Uutiset

Työkoneet

Pasilan Triplan peruskivi muurattiin

Suomen suurimmalla työmaalla Pasilassa muurattiin tänään 17.8.2016 YIT:n Triplan kaupunkikeskuksen peruskivi. Parhaillaan käynnissä olevalla Triplan työmaalla työskentelee jo nyt yli 400 henkilöä, tulevina vuosina lähes kolminkertainen määrä.

Tripla edustaa eurooppalaisen kaupunkikehityksen nousevia trendejä, jotka voisi tiivistää hyvin sanoihin ”lisää kaupunkia”. Se tarkoittaa tiiviimpää yhdyskuntarakennetta, erinomaisia joukkoliikenneyhteyksiä sekä erilaisten toimintojen sekoittumista. Helsingin kaupunki kehittää parasta aikaa merkittävästi Pasilan katuverkostoa, liikennejärjestelyitä ja joukkoliikennettä, ja Liikennevirasto rakentaa läntisen lisäraiteen sujuvoittamaan junaliikennettä.

”Pasilasta tulee Helsingin toinen keskusta: merkittävä toimitila-, työ-, palvelu- ja tapahtuma-alue sekä Suomen tärkein liikenneyhteyksien risteyskohta. Keski-Pasilasta tulee myös elävä ja viihtyisä kestävän kehityksen kaupunginosa, jossa ihmisvirrat kohtaavat ympäri vuorokauden”, luonnehtii kaupunginjohtaja Jussi Pajunen (kuva).

”Keski-Pasilan rakentaminen alkaa Triplasta. Jatkossa uusi alue yhdistää Pasilan nykyiset osat toisiinsa ja nostaa koko Pasilan merkitystä entisestään.”

Triplan ensimmäinen valmistuva osakokonaisuus on kolmen korttelin alakerroksiin rakentuva kauppakeskus Mall of Tripla, pysäköintilaitos sekä Pasilan aseman kaupalliset osat.

”Helsingin kaupungin ote Pasilan kehityksen aikaansaamiseksi on ollut todella strategista ja pitkäjänteistä”, kiittelee YIT Oyj:n toimitusjohtaja Kari Kauniskangas.

Triplan kauppakeskuksen omistaa yhteisyritys, jonka osakkaina ovat YIT:n ohella Etera, Onvest ja Fennia. Kauppakeskuksen päärahoittajat ovat Euroopan Investointipankki EIB, Pohjoismainen Investointipankki NIB, Danske Bank ja Handelsbanken.

”Uskon, että tämä hanke tulee muuttamaan Helsingin maantiedettä. Luonnehdinta Helsingin uusi keskusta ei ole mielestäni pelkkä mainoslause”, toteaa Eteran toimitusjohtaja Stefan Björkman.

Triplan työmaa on jo tällä hetkellä valtava ja rakennusteknisesti poikkeuksellisen vaativa. Lisähaasteita aiheuttaa toimiminen vilkkaassa joukkoliikennekeskittymässä. Käynnissä on useita eri työvaiheita, joista tällä hetkellä merkittävimpiä ovat pysäköintilaitoksen holvityöt ja Pasilan aseman valmisteleva purku. Ajallisesti hanke on jo puolivälissä. Kauppakeskus, pysäköintilaitos ja Pasilan uusi asema valmistuvat loppuvuodesta 2019.

Lue seuraavaksi