Uutiset

Työkoneet

Panostusta tele- ja tietoverkkoihin

”Tietoverkkoalalla siirretyn datan määrä on erityisen voimakkaassa kasvussa sekä kiinteässä että langattomassa verkossa. Määrät jopa kaksinkertaistuvat vuosittain. Tämä edellyttää yrityksiltä voimakasta investoimista verkkoihin, nopeiden laajakaistaverkkojen rakentamista sekä asiakaskokemusten hyödyntämistä ja jatkuvaa kehittämistä”, sanoo toimitusjohtaja Reijo Svento tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliitto FiCom ry:stä.

”Sekä sähkö- että televerkoissa eletään nyt voimakasta rakentamisen aikaa. Sähköverkkoja sijoitetaan maan alle ja telepuolella rakennetaan kiihtyvästi kuitu- ja 4G-verkkoja. Yhteisrakentaminen on myös vahvasti esillä. Julkinen sektori ja yritykset ovat kiihtyvällä vauhdilla viemässä palveluitaan sähköiseen muotoon, mikä edellyttää verkostojen varmaa ja tehokasta toimintaa.”

”Tampereen Verkosto-messuista on muodostunut sähkö- ja tietoverkkoalan ammattilaisten päätapahtuma erityisesti verkkojen suunnittelun ja rakentamisen osalta. Messuilla kuulee ja näkee uusimmat suuntaukset ja alan päätoimijoiden tuotteet ja palvelut”, tietää Svento.

Lue seuraavaksi