Uutiset

Työkoneet

Paljon kokenut ja nähnyt Oulun Konemyynti Oy

Oulun Konemyynti Oy:n tekijät ja omistajat ovat kuitenkin varsinaisia konealan konkareita; toimitusjohtaja Juha-Matti Luomanpää on ollut alalla jo yli 30 vuotta.  Juha-Matti toimi Wihuri Oy Witraktorilla useissa eri tehtävissä vuosien varrella, mutta ennen kaikkea hänet muistetaan vaihtokoneosaston päällikkönä vastaten Witraktorin vaihtokonekaupasta sekä kotimaassa että ulkomailla.

Markku Kantola toimi Wihuri Oy Witraktorilla ja Wihuri Oy Autolassa Pohjois-Suomen konemyyjänä. Make hoiti tehtävää 10 vuotta myyden uusia ja käytettyjä Caterpillareita ja Willejä Pohjois-Suomen alueelle.

Juha Tuohimaa on yrittäjä, jonka yritys Maa- ja vesirakennus Tuohimaa Oy on palvellut maanrakennusalalla ja esim. Pyhäsalmen kaivoksella yli 20 vuotta.

Oulun Konemyynti Oy:n kotipaikka on Jäälissä Kiimingissä, Oulun kupeessa. Juha-Matti toimii Vantaalla, Make Rovaniemellä ja Juha Oulussa, joten tehokas kolmikko kattaa sopivasti koko Suomen. Tämä kova kolmikko päätti lyödä ”hynttyyt yhteen” asiakkaiden toivomuksista. –Palautetta tuli paljon, että voisiko joku ”jobata” meidänkin koneen eteenpäin sopivalla välityspalkkiolla tai hommaatko koneen meille jostakin, sellaisen jne., kertoo toimitusjohtaja Juha-Matti Luomanpää. –Siitä ajatus sitten syntyi, että kokeillaan onko tämän laatuiselle hommalle tilausta ja nyt puolen vuoden jälkeen ei ole valittamista.

Kun sain mukaan konekaupan ammattilaisia kaksin kappalein, molemmilta puolilta, niin oli helppo lähteä yrittämään. Homma on lähtenyt mukavasti käyntiin ja joitakin kauppoja olemme saaneet tehtyä ja asiakkaat ovat tyytyväisiä kun olemme olleet heidän luottamuksen arvoisia sanoo Juha-Matti.

Oulun Konemyynnin lähtökohtana on asiakasläheinen palvelu. Kokemusta miehillä on vaikka muille jakaa, joten asiakkaista ja konekaupan tuntemattomuudesta homma ei ainakaan jää kiinni. Työtehtävät yhtiössä on jaettu kunkin vahvuuksien mukaan. Juha-Matti hoitaa pääsääntöisesti ulkomaan kauppaa EU-alueelta. Make hoitaa pääasiassa kotimaan maanrakennuskonekauppaa ja Juhan vastuulla on koneiden esittelyt, varustelu sekä kuorma-autokauppa.

–Tietysti näin pienessä organisaatiossa kaikki hoitavat kaikkea, mutta yritämme jakaa työtehtävät jokaisen vahvuuksien mukaan kertoo Juha-Matti. –Hienoa, kun ”edellisen elämän” asiakkaat ovat ottaneet meidät heti varteenotettavaksi vaihtoehdoksi uuden karheaa kalustoa hakevalle tai myytävälle kalustolle toteaa työntekijänä mukana oleva Markku Kantola.  

Internet-osoite:
www.oulunkonemyynti.fi

Lue seuraavaksi