Uutiset

Työkoneet

Open Arctic vie Lapin osaamista maailmalle

Uusi Open Arctic -palvelu tuo yhteen Lapin yritykset ja kansainväliset toimijat. Palvelu vauhdittaa Lapin kasvua ja on yrityksille portti laajemmille markkinoille.

Herkkä luonto, sään ääriolosuhteet ja alkuperäiskansat. Arktinen on yrityksille ainutlaatuinen toimintaympäristö, joka vaatii poikkeuksellista osaamista. Jos yritys pystyy toimimaan täällä, se todennäköisesti pärjää myös muualla. Tälle osaamiselle on nyt maailmalla kova kysyntä.

”Open Arctic vie maailmalle tietoa Lapin arktisesta olosuhdeosaamisesta ja ratkaisuista, joita voidaan hyödyntää globaalisti. Viimeisimpinä kyselyitä on tullut muun muassa Intiasta. Tarjoamme nopean ja helpon väylän löytää potentiaaliset kumppanuudet”, toteaa House of Laplandin toimitusjohtaja Sanna Tarssanen .

Palvelu koostuu verkkosivusta ja vierailuohjelmasta. Verkkosivu kokoaa arktisen osaamisen yritykset yhteiseen näyteikkunaan. Vierailuohjelma palvelee niin yritysten edustajia, virkamiehiä, poliitikkoja kuin toimittajiakin.

Mukana oleville yrityksille Open Arctic -palvelu on mahdollisuus rakentaa kansainvälistä näkyvyyttä sekä luoda kontakteja sijoittajiin ja potentiaalisiin asiakkaisiin, jotka tarvitsevat osaamista vaativissa olosuhteissa toimimiseen.  Yksi mukana olevista yrityksistä on rovaniemeläinen Roadscanners, joka on erikoistunut teiden, rautateiden ja lentokenttien kunnon hallintaan vaikeissa olosuhteissa. 30 henkeä työllistävällä Roadscannersilla on toimintaa jo 55 maassa.

”Lappi on vähän niin kuin Kalifornia. Samalla tavalla kuin Kalifornia ei ole pelkkä Hollywood, Lappi ei ole vain Joulupukki ja revontulet. Pienillä ja keskisuurilla yrityksillä ei kuitenkaan ole resursseja globaaliin markkinointiin tai myyntikanavien rakentamiseen. Tähän pulmaan Open Arctic -palvelu tuo uuden ratkaisun tarjoamalla bisnesliidejä”, sanoo Roadscannersin perustaja Timo Saarenketo . Roadscannersille potentiaalisimmat vierailijat tulevat Saarenkedon mukaan maista, joilla on tarve löytää väyläinfran ylläpitoon edullisempia keinoja. Esimerkkinä hän mainitsee Singaporen.

Vierailukonseptin on luonut Lapin viestintä- ja markkinointiorganisaatio House of Lapland, joka huolehtii myös palvelun markkinoinnista kansainvälisesti. Konseptin suunnittelussa on panostettu erityisesti siihen, että vierailuisäntänä toimiminen olisi yrityksille ja muille organisaatioille vaivatonta.

Lue seuraavaksi