Uutiset

Työkoneet

Onnistunut trukkihuutokauppa

”Huutokaupatut trukit olivat iältään kolmesta kymmeneen vuoteen. Jos trukki on vähäisessä käytössä, se kestää pitkästi toistakymmentä vuotta. Toisaalta raskaassa käytössä olevat trukit tulevat meille vaihtoon yleensä 3–5 vuoden iässä. Tosin niilläkin on edessä normaalikäyttöä vielä useita vuosia”, toteaa Toyota Material Handling Finlandin myyntijohtaja Jukka Heinonen.

Huutokaupassa oli myytävänä runsaat 50 trukkia sekä muutamia pumppukärryjä ja kuormalavoja. Lisäksi tapahtumassa myytiin ulosheittohintaan varaosia ja tarvikkeita sekä varastokalusteita. Heinosen mukaan huutokaupassa olleet trukit olivat hyviä ja asiakkaille oikean hintaisia ostoksia.

Huutokauppapäivänä Toyota Material Handling Finlandin piha-alueella järjestettiin myös Toyota GP-kiertue 2011:n finaali. Alkukilpailut järjestettiin toukokuussa seitsemällä eri paikkakunnalla ja mukaan finaaliin pääsi kaksi parasta kustakin alkukilpailusta. Kilpailu on tarkoitettu ammattimaisille trukinkuljettajille.

”Haluamme omalta osaltamme olla edesauttamassa trukinkuljetta­jien ammatillisen osaamisen ja työturvallisuuden kehittymistä. Meillä on tutkimustietoa siitä, että jokainen trukin kolari- ja vauriokustannuksiin käytettävä euro tarkoittaa 10 euron kustannusta trukin toimintaympäristössä eli käsiteltävissä tuotteissa, varastokalusteissa, nosto-ovissa ja muissa vastaavissa kohteissa”, kuvailee Toyota Material Handling Finlandin toimitusjohtaja Juhani Kaitila, jonka mukaan kilpailun tarkoituksena on myös parantaa trukinkuljettajien arvostusta.

”Palkitsemme kuljettajan ohella myös hänen työnantajayrityksen, mikä mielestäni lisää palkinnon arvoa ja parantaa entisestään ajoturvallisuutta ja vähentää vauriokustannuksia”, Kaitila korostaa.

Lue seuraavaksi