Uutiset

Työkoneet

OK Tec -pulveroija – ”Asiallinen kampe”

Karjalan Konepalvelu on monipuolinen maarakennusyritys. Sillä on sora-alueita ja kalustoa soran kuljetukseen. Pääasiassa koneet työskentelevät erilaisten kokonaisurakoiden parissa, joiden tilaajina ovat muun muassa: VR Rata, NCC Roads, Destia ja kaupungit. ”Isot urakat ovat Karjalan Rakennuspalvelu Oy:n nimissä ja Konepalvelu tekee näissä konetyötä”, selittää Pykäläinen kuviota.

Yhtenä osa-alueena ovat purkutyöt, joissa on keskitytty pieniin, tarkkaakin työskentelyä vaativiin kohteisiin. Iskuvasaroina on kaksi pientä Rammerin vasaraa ja 1800 kg painava OK Tecin OKB 2000, joka on tarkoitettu 18-26 tonnin peruskoneeseen. ”OKB:llä on hakattu noin 300 tuntia ja hyvin se on mennyt. Tehojen vertaaminen on vähän vaikeaa, kun meillä ei ole samankokoista eri merkkistä vasaraa, mutta ei siinä varmasti suuria eroja ole.”

Pulveroija on OK Tecin OKMP 2000 ja sitä käytetään kolmossarjalaisessa Hitachi 225:ssä. ”Tämä pulveroija sopii meille erityisen hyvin siksi, että leukamekanismi on rakennettu kahdella hydraulisylinterillä. Koska molemmat leuat liikkuvat, ei pulveroija kampea purkukohdetta, Tämä on tärkeää saneerauspurkukohteissa, joissa esimerkiksi osa seinästä jää edelleen käyttöön. Hieman voimassa hävitään tällä menetelmällä, mutta tarkkuus on meille tärkeämpi ominaisuus ja tämä on meille ainoa oikea vaihtoehto”, perustelee Pykäläinen valintaa.

”Jos tulee tarve, niin tästä saa varsin helposti teräsleikkurin vaihtamalla erilaiset leuat.”

”Pulveroija on ollut meillä nyt puolitoista vuotta, mutta käyttö ei ole jatkuvaa. Käyttötunteja on kertynyt noin 300. Teknisiä murheita ei ole ollut ja muutenkin se on mennyt hyvin. Yksi leuka tosin meni, mutta se meni kokeilussa leikata ratakiskoja ja kulutustavaraahan leuat ovat. Muutamia pieniä parannusehdotuksia olen kertonut Hannun-Koneen Mika Jääskeläiselle, mutta kaikkiaan tämä on asiallinen kampe ja sitä voin suositella muillekin.”

Laatutuotteita

Korealaisia OK Tec -tuotteita tuo maahan joensuulainen Hannun-Kone Oy. Tuoteperheeseen kuuluvat muun muassa iskuvasarat, pulveroijat, leikkurit ja tärylevyt. Tuotteet valmistetaan laadukkaista materiaaleista uusinta teknologiaa hyödyntäen. Mika Jääskeläinen Hannun-Koneesta kertoo, että tuotteita myydään jo yli 35 maassa eri puolilla maapalloa.

”OK Tec -pulveroija on hyvin vahva ja sen käyttömahdollisuudet ovat tarkan työskentelyn mahdollistavien ominaisuuksien ansiosta monipuoliset. OK Tecin pyörivissä pulveroijissa pyörintä on 360 astetta. Erillinen pyöritys, öljyn läpivienti ja kääntölaakeri vähentävät huoltoaikaa. Perusrunko on sama kuin leikkurissa, joten leukaosat ovat vaihdettavissa keskenään. Erilliset kulutusosat ovat helposti vaihdettavat. Suuri aukeama ja leveät leuat lisäävät suorituskykyä ja raudoitusterästen erottelu betonista käy vaivattomasti. Kaksi täysin suojattua voimakasta hydraulisylinteriä varmistavat tehokkaan työskentelyn”, listaa Jääskeläinen edustamansa pulveroijien ominaisuuksia.

”OK Tec -tuotteisiin kuuluu myös ympäristöystävälliset hiljennetyt vasaramallit, jotka tarjoavat sekä matalan äänitason että suuren iskuvoiman. Siksi ne ovat ideaalisia työskentelykumppaneita kaupunki- ja asutusalueilla.”

Juha Kuusjärvi

 

P.S. Paula Jääskeläinen Hannun-Koneesta kertoo, että Hannun-Kone on nyt Facebookissa. ”Haluamme Facebookissa kuunnella asiakkaitamme. Sinne päivitetään työvideoita ja muutama siellä jo onkin näistä OK Tec laitteista ja lisää päivitellään aina toiveidenkin mukaan. Järjestämme myös aika ajoin arvontoja ”tykkääjien” kesken.”

 

Lue seuraavaksi