Uutiset

Työkoneet

Nokian Tyres Ground Kare -tuoteperhe laajenee

Pyöräalustaisiin kaivukoneisiin soveltuva Nokian Tyres Ground Kare -rengas on nyt saatavilla aiempaa pienempiin eli 9–15 tonnin koneisiin. Uuden rengaskoon, 600/40-22.5, myötä Nokian Renkaat jatkaa kaivutöiden helpottamista, erityisesti tiiviisti rakennetuissa kaupunkiympäristöissä, joissa pienten kaivukoneiden ominaisuudet pääsevät oikeuksiinsa.

Nokian Tyres Ground Kare -tuoteperhe rynnisti muutama vuosi sitten kaivukonerenkaiden markkinoille ja vakuutti koneenkäyttäjät monikäyttöisyydellään. Sen jälkeen kehitys on vain jatkunut uusien kokojen tuodessa samat hyödyt entistä useammille työmaille. Uusin lisäys perheeseen on moniin entistä kevyempiin pyöräalustaisiin kaivukoneisiin soveltuva rengaskoko 600/40-22.5.

“Kompaktit ja ketterät 9–15-tonniset pyöräalustaiset kaivukoneet ovat suosittuja kaupunkialueilla urakoitaessa”, sanoo Nokian Renkaiden tuotepäällikkö Kimmo Kekki. ”Tämän kokoluokan kaivukoneet ovat usein nelipyöräohjattavia, mikä saa ne taipumaan entistä paremmin ahtaisiinkin paikkoihin. Nokian Tyres Ground Kare -renkaat auttavat ehkäisemään ajoalustan vaurioita ja tarjoavat samalla erinomaisen kantavuuden. Myös renkaan hiljaisuus, mukavuus ja polttoainetehokkuus ovat maantieajossa huippuluokkaa.”

Suora korvaaja paripyörille

Nokian Tyres Ground Kare -renkaita on käytetty korvaamaan paripyöriä, jotka ovat alttiita renkaiden väliin kiilautuville kiville. Tällöin työnteko usein katkeaa.

”Uusi 600/40-22.5-rengaskoko on sopiva vaihtoehto 9.00-20-paripyöräkokoonpanoa käyttäville koneille”, sanoo Kekki. ”Tämä tekee Nokian Tyres Ground Kare -renkaista erinomaisen vaihtoehdon moniin nykyaikaisiin pyöräalustaisiin kaivukoneisiin.”

Tehokkuutta ja mukavuutta

Teräsvahvikkeiden ansiosta Nokian Tyres Ground Kare -renkailla on erinomainen pistonkestävyys. Renkaan leveän palakuvion suuri kosketuspinta varmistaa hyvän pidon pehmeälläkin alustalla. Tämän ansiosta Nokian Tyres Ground Kare on täydellinen valinta silloin, kun työskentely tapahtuu monenlaisilla työmailla.

Lisäksi renkaan optimoitu, ei-direktionaalinen eli pyörimissuunnaltaan vapaa pintakuvio hyvin porrastettuine kuviopaloineen takaa tasaisen kyydin siirtoajossa.

Uudessa koossaan Nokian Tyres Ground Kare on yhteensopiva uusienkin kaivukoneiden kanssa. Renkaiden ja koneiden parhaat ominaisuudet yhdistämällä saadaan ohjaamisesta joustavaa, mikä on oleellista, kun urakoidaan vaurioille alttiissa ympäristössä. Laajan kosketuspinta-alansa ansiosta Nokian Tyres Ground Kare on hellä myös ajoalustalle. Maantieajossa rengas on miellyttävä sekä hiljainen.

Pitoa tosielämän urakointiin

Sami Isomäki (artikkelin kuvissa) tekee kaivu-urakointia Helsingin ympäristössä, enimmäkseen rakennustyömailla. Hän on käyttänyt jo jonkin aikaa Nokian Tyres Ground Kare -renkaita. Aiemmin koneen alla oli paripyörät, mutta Isomäki on todennut nyt alla olevien Nokian Tyres Ground Kare -renkaiden tukevan hänen työtään paremmin.

“Ennen jouduin vaikeassa maastossa turvautumaan tela-alustaiseen kaivukoneeseen”, muistelee Isomäki. ”Nyt Nokian Tyres Ground Kare toimii hyvin paikoissa, joissa paripyörillä olisi jäänyt jumiin.” Isomäki kiittelee myös renkaan kantavuutta, joka on huomattavasti paripyöriä parempi.

Koot ja saatavuus

Nokian Tyres Ground Kare -renkaan tähänastinen kokovalikoima on 650/45-22.5, 600/50-22.5, 710/40-22.5 ja 620/60B30. Tarjolla on myös kaivurikuormaajille sopivat koot 620/60B30 ja 620/60B34. Lisäksi rautatiekäyttöön on saatavana puoliksi kuvioitu Semi-Slick-erikoisversio koossa 620/60B34.

Täydellistä yhteispeliä – Nokian Renkaiden pyöräpaketit

Nokian Renkaat valmistaa vanteita, jotka on suunniteltu erityisesti Nokian Tyres -renkaille. Kaivukoneiden vanteissa on vakautta lisäävä erikoisvahvistus. Vanteisiin kuuluu myös venttiilin suojaus vahinkoja estävällä muovitulpalla. Vanteita on tarjolla lukuisissa eri väreissä, jotta koneen ulkoasu olisi sävy sävyyn yhtenäinen.


Uusi Nokian Tyres Ground Kare -rengaskoko 600/40-22.5 täydentää valikoimaa maaliskuusta 2023 lähtien sekä renkaana että pyöräpakettina.Artikkelikuvat: Matti ImmonenLue seuraavaksi