Uutiset

Työkoneet

Nokian Renkaat mukana maatalouskonemessuilla

Maataloustöissä ja koneurakoinnissa avainsana on monipuolisuus. Esimerkiksi traktori on perinteisesti ollut tilan yleiskone, joka nykyään taipuu uskomattoman moneen tehtävään. Oikealla rengasvalinnalla koneen ominaisuuksia voi hioa juuri omiin tarpeisiin sopivaksi – tai maksimoida soveltuvuus laaja-alaisiin töihin. Nokian Renkaat tuo Maatalouskonemessuille laajan valikoiman ratkaisuja, joilla pyörät pidetään tehokkaasti pyörimässä.

Nokian Renkaiden viime vuosien mittavat panostukset tuotekehitykseen ovat tuottaneet vaikuttavia tuloksia: markkinoille on tuotu useita uudenlaisia renkaita ja vanteita sekä digitaalinen palvelutuote. Yhteistä näille kaikille on vahva yhteys työnteon arkeen.

”Jokaisen ohjauspyörän takana on ihminen, jolla on työ tehtävänä”, muistuttaa johtaja Manu Salmi Nokian Renkailta perusasioista. ”Me olemme mukana siellä, missä töitä tehdään. Luomme monipuolisia premium-tason tuotteita, joilla töistä suoriutuu tehokkaammin, turvallisemmin ja ympäristöystävällisemmin.”

Rengas joka työhön

Traktoriurakoinnissa työn tehokkuuden ja ympäristöystävällisyyden perusedellytys on oikea rengas oikeaan työhön. Nokian Renkaat tarjoaa kattavasti renkaita erilaisilla painotuksilla.

”Jos työtä ei tehdä pehmeimmällä maaperällä, voi palakuvioinen urakointirengas lisätä tiesiirtymien nopeutta ja mukavuutta tuntuvastikin”, kertoo tuotepäällikkö Tero Saari esimerkin. ”Nokian Tyres TRI 2 on muun muassa kiinteistönhuollossa suosittu juuri erinomaisten tieominaisuuksien vuoksi.”

Talvikunnossapito ja lumenpoisto on toinen erikoisalue, jota voi tehostaa oikealla rengasvalinnalla – kesäominaisuuksista tinkimättä. Nokian Tyres Hakkapeliitta TRI tarjoaa huippuluokan ominaisuudet talviurakointiin. ”Erinomaisen talvipidon lisäksi se loistaa maantiellä myös ympäri vuoden”, muistuttaa Saari. ”Pyöräkuormaajille tarkoitettu vastaava tuote on Nokian Tyres Hakkapeliitta Loader, jonka turvin esimerkiksi teollisuuden materiaalinsiirto pyörii tehokkaasti vuoden ympäri.”

Metsän erikoisrenkaat

Metsä on ympäristö, joka vaatii paljon renkaan kestävyydeltä. Oikeilla renkailla varustettuna metsätraktori tarjoaakin parhaan mahdollisen suorituskyvyn.

”Nokian Tyres TR Forest 2 on kevyiden ja keskiraskaiden metsätraktorien rengas, joka tarjoaa lujuutta ja vakautta niin metsätöissä, maisemoinnissa kuin kevyessä jyrsinnässäkin”, kertoo Saari. ”Järeimpiin metsätraktoreihin, maansiirtoon ja tienrakennukseen puolestaan on tarjolla Nokian Tyres Tractor King, jonka piston- ja viillonkestävyys on aivan omaa luokkaansa maansiirtorengasmaisen rakenteensa ansiosta.”

Digitaalista renkaiden valvontaa

Oikeat rengaspaineet ovat tärkeä tekijä niin renkaiden pidon, kestävyyden kuin polttoaineenkulutuksenkin kannalta. Lisäksi oikea rengaspaine vähentää maaperään kohdistuvaa rasitusta varmistamalla, että pintapaine jakautuu juuri oikein. Siksi moni traktorinrenkaamme on saatavilla myös Nokian Tyres IntuituTM -älyrenkaana.

”Nokian Tyres Intuitu tuo elintärkeät rengastiedot suoraan älypuhelimeesi”, tiivistää tuotepäällikkö Matthew Crocker Fennia-palkitun digitaalisen palvelun edut. ”Liian korkea renkaan lämpötila on aina vaaranpaikka, ellei siihen puututa ajoissa. Liian matala rengaspaine voi olla merkki vauriosta, joka vaatii välittömiä toimenpiteitä. Intuitu kertoo kaikista muutoksista ja hälyttää, mikäli asetetut raja-arvot ylitetään.”

Täydellistä yhteispeliä

Renkaan ja työkoneen välissä on usein merkitykseltään unohdettu komponentti – vanne. Vanteen, renkaan ja koneen täydellinen yhteen pelaaminen on kuitenkin edellytys parhaalle mahdolliselle työteholle.

”Nokian Renkaiden pyöräpaketit koostuvat kuhunkin työhön ja koneeseen optimoidusta vanteesta ja renkaasta”, kertoo Nokian Renkaiden vanteista vastaava tuotepäällikkö Matias Salonen. ”Täydellisesti sovitettu pyöräpaketti tukee työntekoa parhaalla mahdollisella tavalla, kestää kauan ja parantaa turvallisuutta.”

Mukana maataloustöissä

Maatalous on ala, joka uskoo tulevaisuuteen. Muuttuvat markkinat ja vaihtelevat olosuhteet tuovat omat haasteensa, mutta kehittyvä teknologia auttaa ratkomaan niitä.

”Kun työnteon todellisuus muuttuu, pitää meidän kulkea mukana ja tarjota uusia ratkaisuja”, pohtii Manu Salmi. ”Kehittämällä omaa osuuttamme työstä autamme myös kehittämään maataloutta, joka on tehokasta, tuottavaa ja kestävää ympäristön kannalta – myös tulevaisuudessa.”

Tule juttelemaan!

Miten renkaat, pyöräpaketit tai älypalvelut voisivat auttaa sinua työssäsi? Tule tapaamaan meitä Maatalouskonemessuille 13.–15. lokakuuta Helsingin Messukeskuksen osastolle #6E91! Esillä on laaja kattaus koko alaa muokkaavia innovaatioita. Kokemuksiaan jakaa myös Nokian Renkaiden tuotteita monissa eri työtehtävissään käyttävä koneurakoija Kalle Riihimäki. Tule jutulle!

Lue seuraavaksi